Strade Bianche en Abu Dhabi Tour hopen op WorldTour-status

maandag 7 maart 2016 om 12:22
Strade Bianche en Abu Dhabi Tour hopen op WorldTour-status

Foto: Sirotti

Nu Tourorganisator ASO uit de WorldTour wil stappen, komt er ruimte voor andere wedstrijden. Mauro Vegni van RCS Sport hoopt daar gebruik van te kunnen maken en heeft daarom aanvragen ingediend voor twee van zijn koersen: Strade Bianche en Abu Dhabi Tour.

“Er is ons verteld dat deze wedstrijden nu op een shortlist staan”, aldus Vegni tegenover Cyclingnews. “Ik denk dat de UCI uit wil komen op zo’n twintig koersen in de WorldTour, maar  veel van deze wedstrijden staan al op de kalender. Ik verwacht niet dat alle nieuwe aanvragen een WorldTour-status zullen krijgen, maar wij geloven dat Strade Bianche al heeft laten zien dat het een plek verdient.”

Eerder maakte de UCI al bekend dat men 21 aanvragen heeft gekregen voor een WorldTour-status. Deze kandidaten zouden van vier verschillende continenten komen.

Dit artikel delen:

23 Reacties

LyndaLid 7 maart 2016 om 12:28

Mooi! Want ik mis toch wat ploegen bij elke editie, en die zullen nu toch op moeten draven.

Oortjes waren er toch al, zie weinig nadelen. Maar wel benieuwd wat ze met het aantal renners per ploeg gaan doen, gewoon zo houden hopelijk (en neem ik aan?).

Heb het overigens alleen over de Strade natuurlijk, die andere interesseert me niet of het WT wordt.

Romāns Vainšteins 7 maart 2016 om 12:46

Strade moet m gelijk krijgen + extra geld voor de uitzending, Abu Dappie moet gewoon weggehoond en van de kalender geschrapt worden.

Noud89 7 maart 2016 om 13:01

Strade verdient het natuurlijk sowieso meteen!

Abu Dhabi mag hem van mij ook wel krijgen. Mooie stad, en de etappe naar Jebel Hafeet is ook nog eens gewoon op een spectaculaire aankomst. Roman Vainsteins mag hier ook weggehoond worden. ;)

stoli 7 maart 2016 om 13:07

wat romans bedoeld, is dat een wedstrijd in abu dhabi houden gewoon onzin is. er is niemand die daar kijkt, er is niemand die daar zelf fietst. het is puur commercieel en een speeltje van de mensen die dat organiseren daar. inderdaad gewoon afschaffen. dan kan er wel een mooie route liggen, dat maakt mij niet zoveel uit dan. dan kunnen we ook op de Himalaya gaan fietsen.

Pizzi 7 maart 2016 om 13:14

De Strade Bianche verdient ook een betere regisseur.

UrbanSteel 7 maart 2016 om 13:15

@stoli & RV
+1

TomVD 7 maart 2016 om 14:38

Strade bianche graag! Mooie koers! Abu dhabi mag van mij eerder gedegradeerd worden ipv naar WT.

Verweggistan 7 maart 2016 om 14:41

Het zou mij niet verbazen als een eventuele WT status voor StradeBianche afhangt van een WT status voor AbuDhabi. Een WT-status kost best veel geld. Ik denk niet dat de StradeBianche genoeg winst maakt om dat te bekostigen (of er moet een hoofdsponsor komen), maar AbuDhabi heeft genoeg geld om een status te bekostigen en dan zijn de sjeiks ook wel bereid om RCS Sports wat meer geld te geven om dat AbuDhabi wedstrijdje te organiseren…

Koersmaniak 7 maart 2016 om 14:49

Het verhaal ging toch al jaren dat de Strade Bianche geen WT wou worden, zelf de ploegen wou selecteren en een klein deelnemersveld behouden?

Wim Kruithof 7 maart 2016 om 16:35
Quote:
maar wij geloven dat Strade Bianche al heeft laten zien dat het een plek verdient.

Meer dan driekwart van de huidige World Tourkalender.

Quote:
Abu dhabi mag van mij eerder gedegradeerd worden ipv naar WT.

Er wordt geld gepompt in wedstrijden die de huidige kalender verlengen, waardoor het seizoen vroeger begint. Ik snap de weerstand niet zo… het parcours is prima, toegegeven, de setting is klinisch maar de grotere renners rijden er graag. Deelnemersveld is dik in orde.

denise 7 maart 2016 om 18:07

Misschien een Vlaamse koers zoals Harelbeke een niveau verlagen voor Strade Bianche.

Gebruikersnaam 7 maart 2016 om 18:08

En hopelijk verdient de winnaar uit Abu Dhabi dan meteen evenveel punten als de winnaar in Romandie of het Baskenland, want dat zijn prestaties op hetzelfde niveau.

Wim Kruithof 7 maart 2016 om 18:14

Ik ben reuze benieuwd als de ASO wegstapt, welke grote ronde dat zomergat gaat vullen.

Hoop dat de nieuwe kalender in ieder geval Emilia weer vóór Lombardije plaatst, waar zij behoort.

Bertvd 7 maart 2016 om 18:38

@gebruikersnaam: je vergeet je sarcasme knop uit te zetten

Covadonga 7 maart 2016 om 19:52

Noud89 / Wim Kruithof +1

Het veelgenoemde argument dat er amper publiek staat i.t.t. alle Europese wedstrijden kennen we inmiddels. Dat dat nergens op slaat weten we inmiddels ook wel.

Bertvd 7 maart 2016 om 21:04

“De grote renners starten er graag”. Ja duhuh. Iets met een zak geld ofzo?

Sfeer zullen ze nooit gaan bieden want dat is niet te koop.

Covadonga 7 maart 2016 om 22:49

@bert
In alle etappes behalve in het weekend was de sfeer in de Europese wedstrijdjes ook ver te zoeken. Daar stond namelijk ook geen kip langs de kant. Zwak argument dus. Deze koersen hebben gewoon nog wat tijd nodig.

Lalsacien 7 maart 2016 om 22:50

Als Strade Bianche WT wordt dan komen er meer kandidaten voor de overwinning. Aankomst is wat mij betreft dan te tricky. Stybar kon er zaterdag niet meer langs, Cancellara sloot de deur tot tweemaal toe! Met meer toppers moet de aankomst aangepast worden.

Romāns Vainšteins 7 maart 2016 om 23:30

Neen, juist niet. Laat dan de heren toppers maar een manier vinden om met heel weinig dan wel geheel alleen aan te komen ipv dat het zon wacht-wacht-wacht-poef spelletje wordt.

Michael_ 7 maart 2016 om 23:59

Zandbak spelletjes op world tour niveau, neen dank u!

Wim Kruithof 8 maart 2016 om 06:37

Bertvd als het (dmv een zak geld) een verrijking is voor de renners, als het de huidige koersen niet bijt, is het dus prima wat mij betreft.

Paris-Nice werd ook door een handjevol toeschouwers bekeken, daarbij vind ik het camerawerk op een emiraat beter dan in Strade Bianche bijvoorbeeld en al helemaal tig keer beter dan in de Spaanse rittenkoersen.

Geheel eens met Covadonga.

Lothlòrien 8 maart 2016 om 12:23

@ Denise: E3 Harelbeke is voor iedere klassieke renner de laatste echte test om te zien hoe het staat met het oog op de Ronde van Vlaanderen. Ik denk niet dat je deze zomaar kan schrappen.
Alle voorjaarsklassiekers in België hebben een bepaald niveau dat ze verdienen of dat net iets hoger zou mogen zijn…

Panasonic 8 maart 2016 om 14:11

Strade Bianchi is een prachtkoers die dat statuut meer dan dik verdient.
Abu Dhabi is de zoveelste ergerlijke, opdringerige bijwerking van verveelde oliesjeiks die zowat alle topsport naar zich toetrekken. No thanks

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.