Ronde van het Baskenland, Strade Bianche, Parijs-Nice en Formule 1, Kopecky
De Ronde van het Baskenland - foto: © 2016 Zikliamatore
vrijdag 2 maart 2018 om 20:00

Ronde van het Baskenland, Strade Bianche, Parijs-Nice en Formule 1, Kopecky

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over de Ronde van het Baskenland, Strade Bianche, de Formule 1 en de Driedaagse van De Panne.

Ronde van Baskenland maakt etappes visueel

De Vuelta Ciclista al Pais Vasco heeft het in december gepresenteerde etappeschema in beeld weten te brengen. De koers blijft grotendeels in het westelijke gedeelte van de Spaanse regio. De rittenkoers, die op de agenda staat van 2 tot en met 7 april, zal voor het eerst sinds lange tijd niet worden besloten met een individuele tijdrit. De laatste dag staat in het teken van een aankomst bergop in Arrate.

Glibberen en glijden tijdens verkenning van Strade Bianche

De meeste deelnemende ploegen van Strade Bianche hebben vandaag een deel van het parcours verkend. De sneeuw ligt nog in de bermen, maar de neerslag zelf in vandaag veranderd in regen. De sterrati zijn op sommige plekken nog ijzig en op andere delen al modder geworden. De renners en ploegen delen maar al te graag beelden van de winterse taferelen uit Toscane. En morgen, dan blijft het maar regenen. Kiel Reijnen zien we niet aan de start, hij heeft (en hij is daarmee niet de enige in Europa) griep en wordt vervangen door Markel Irizar.


Vleugje Formule 1 op slotdag Parijs-Nice

Parijs-Nice zal dit jaar op de slotdag enkele evenementen organiseren waar ook Formule 1 een rol in speelt. Dat meldt CyclingPro.net. Voor het eerst in jaren keert de raceklasse namelijk terug naar Frankrijk, en op 11 maart is het precies honderd dagen voor de Grand Prix, die op 24 juni op het Circuit Paul Ricard verreden zal worden. Nice is als stad zeer betrokken bij de organisatie daarvan en daarom slaat een deel van het F1-kamp tijdens de laatste etappe van De Koers naar de Zon haar tenten op in de kustplaats. De slotrit finisht traditioneel op de Promenades des Anglais. (Voormalig) Formule 1-coureurs Nico Hulkenburg en Alain Prost zullen paraderen in oude Formule 1-Renaults, op de plek waar vorig jaar David De la Cruz de slotetappe won.


WK baan: Kopecky kan toch niet starten

Slecht nieuws uit het Belgische WK-kamp. Lotte Kopecky kan namelijk haar wereldtitel baanwielrennen op de koppelkoers, ook wel madison genoemd, niet verdedigen. De koppelpartner van Jolien D’hoore is nog niet voor de volle honderd procent hersteld van haar elleboogblessure, meldt de Belgische bond op Twitter. Kopecky liep de blessure op in een oefenkoers in Rumst halverwege februari. Shari Bossuyt vervangt haar.


Driedaagse De Panne presenteert kasseistroken

De Driedaagse De Panne maakte twee dagen geleden trots bekend hoe het parcours er uitzag en dat onder meer Quick-Step Floors, Lotto Soudal, Katusha-Alpecin, Mitchelton-Scott en BORA-Hansgrohe aan het vertrek staan. Naast de nodige Vlaamse heuvels – waaronder de Monteberg, Kemmelberg en de Rodeberg – zijn nu ook de kasseienstroken bekendgemaakt. Het gaat om de Steenstraat (na 38 kilometer, 2,1 km lang), de Diksmuidseweg (na 59 kilometer, 1,2 km lang) en de Veurnestraat (na 129 kilometer, 1,2 km lang).


Gooik-Geraardsbergen-Gooik verhoogt prijzengeld

De vrouwenwedstrijd Gooik-Geraardsbergen-Gooik heeft het prijzengeld verhoogd. De Belgische eendagskoers behoort tot de UCI-categorie 1.1, maar geeft op Twitter aan de premies op te voeren naar het niveau van de Women’s World Tour. Vorig jaar werd de wedstrijd door Pajottenland gewonnen door Marianne Vos. De Nederlandse is recordhoudster met drie overwinningen in Gooik. Dit seizoen staat de koers op 27 mei op het programma.


Eliot Lietaer weken langs de kant

WB Veranclassic-Aqua Protect moet het enkele weken doen zonder Eliot Lietaer. De 27-jarige Belg kampte met een vervelende blessure, namelijk een fistel. Daarvoor is hij woensdag onder het mes gegaan. “Ik had al sinds het begin van het seizoen last en het was dus een goede zaak mij onmiddellijk te laten opereren om deze blessure niet onnodig te laten aanslepen”, aldus de van Sport Vlaanderen-Baloise overgekomen renner op de ploegsite. Lietaer mag mag vier weken niet fietsen, omdat de fistel op een nogal irritante positie zat, zeker voor een wielrenner.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
2 maart 2018 21:09
Bij de bovenstaande beelden van de Strade Bianche , daar wordt ik lyrisch
van.
Daarom is deze wedstrijd de mooiste van allemaal, en dan bedoel ik ook
de beste.
Het beeld van de route, ik ben er zelf geweest, wat een pracht, daar moet een
wielrenner zelfs in de moeilijkste omstandigheden warm van lopen.
Het duurt me te lang tot het morgenmiddag is dat we naar de tv kunnen kijken.
Wie wint maakt me niets uit , maar het zal een grote zijn die zal winnen.
2 maart 2018 21:38
Ik heb de fascinatie van de 'echte liefhebber' voor deze wedstrijd nooit begrepen. De sport 20 jaar gevolgd zonder er ooit een woord over te horen. De omgeving is mooi, het is geen Val Gardena - maar toch. Morgen lekker spaghetti al tartufo nero maken en in de finale een Brunello open trekken; misschien gaat het dan meer voor me leven.
2 maart 2018 21:44
Het leeft zoveel meer omdat de beelden net zo herkenbaar zijn als Paris-Roubaix maar het had idd even goed de Tro-Bro mogen zijn die afgejakkerd wordt terwijl wij allemaal gebiologeerd het keren-en-draaien op die postzegel aan het aangapen zijn.
2 maart 2018 21:51
@marehoek Ik zit met precies hetzelfde gevoel naar die foto's te kijken. Strade Bianchi is de perfecte symbiose tussen landschap en koers. Kan niet wachten.
2 maart 2018 21:54
Ik kende deze koers niet totdat @marehoek mij hier op wees! Wat een kermiskoersen die in belgie..
2 maart 2018 21:59
@djoop: Tja, ik heb zelf niet zoveel met de 'echte liefhebber'. Ik vind dit toevallig gewoon een onwaarschijnlijk mooie koers. Dat geeft mij als wielervolger geen extra credits. Maar wat ik dan wel weer leuk vind, is dat er in deze alsmaar competitievere, meer berekende wielerwereld nog ruimte is voor een koers om vanuit het niets harten te stelen. Dan doe je toch iets goed.
2 maart 2018 22:02
“De sport 20 jaar gevolgd zonder er ooit een woord over te horen.”
Had er tot 2009 inderdaad ook nog nooit van gehoord.
2 maart 2018 22:11
Gek hè, lol.

Maargoed, ik hoor het al weer. Ik zal mijn sneer heroverwegen, aangezien erikvoncken zich niet met een echte liefhebber identificeert.
2 maart 2018 22:55
@Djoop.Deze wedstrijd is pas 12 jaar oud.
En toch al zoveel los gemaakt.
Wacht de wedstrijd af, en dan had ik toch
graag een reactie.
Eet lekker en drink er maar een lekker glas
bij.
2 maart 2018 23:50
Mag ik zeggen dat ik Lietaer een hele leuke renner vind. Volgens mij heeft hij meer koersen bergop nodig, maar zit al jaren bij Topsport Vlaanderen. Die zou eens een Spaans of Frans pro-continentaal avontuur moeten aangaan.
3 maart 2018 00:16
Ik verwacht dat de Wout morgen andermaal zn groene tubes steekt. Iedereen weet hoe dat destijds afliep..
3 maart 2018 00:59
Ziet er fantastisch uit, die route van Strade Bianche.
3 maart 2018 07:54
Waar is Van der Poel? (vrij naar José Been). Zijn hart moet toch ook sneller gaan kloppen als hij ziet hoe het parcours van de SB erbij ligt?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.