Strava routeplanner en segmentcompetitie kost u voortaan 5 euro per maand

dinsdag 19 mei 2020 om 12:11
Strava routeplanner en segmentcompetitie kost u voortaan 5 euro per maand

Een route plannen, een (uitgebreid) klassement opzoeken of statistieken opvragen op Strava? Dan kan vanaf nu alleen als je betalend lid wordt en dat kost je 5 euro per maand.

We blijven sporten tijdens de coronacrisis. En we gebruiken ook steeds meer sportapps zoals Strava om onze activiteiten te delen. Vooral de stijging in gebruik van de populaire app sinds het begin van de lockdown in maart is opvallend. Toeval of niet, net nu hebben de oprichters van de Amerikaanse app beslist om een aantal functies achter de betaalmuur te steken.

Stippel je vooraf een route uit in de app, dan zal je vanaf nu lidmaatschap moeten betalen om die functie te behouden. Ook de populaire segmentcompetitie is niet meer voor alle gebruikers beschikbaar. Enkel wie betaalt, krijgt de volledige ranglijst te zien. De top tien is wel nog gratis te bekijken. Ook jouw eigen activiteit en die van je vrienden is niet meer te zien zonder een abonnement. Een lidmaatschap bij Strava kost 5 euro per maand als je een jaarlijks abonnement neemt.

Investeren
“Zo verbeteren we de langetermijnvooruitzichten van Strava”, aldus oprichters Mark Gainey en Michael Horvath. “We zijn nog geen winstgevend bedrijf en moeten dat wel worden om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Dat houdt in dat vanaf vandaag een paar gratis functies die bijzonder complex en duur zijn om te onderhouden, zoals segmentklassementen, worden opgenomen in een betaald lidmaatschap. In de toekomst zijn meer nieuwe functies alleen beschikbaar voor betalende leden: we investeren het meest in sporters die in ons investeren.”

“De focus op betaalde lidmaatschappen garandeert dat we er over tientallen jaren nog steeds voor sporters kunnen zijn, met dezelfde open benadering als nu. De opbrengst van de lidmaatschappen willen we rechtstreeks investeren in meer en betere functies. We willen een product maken dat zo goed is dat je er graag voor betaalt.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.