Burgemeesters willen La Course niet op 27 juni op Mûr-de-Bretagne

donderdag 22 april 2021 om 19:00
Burgemeesters willen La Course niet op 27 juni op Mûr-de-Bretagne

Lizzie Deignan won La Course 2020 - foto: Cor Vos

Update

La Course zal op zoek moeten naar een nieuwe datum en locatie. De eendagskoers voor vrouwen, gelieerd aan de Tour de France, kan op zondag 27 juni namelijk niet plaatsvinden in de buurt van Mûr-de-Bretagne. Dit omdat op die dag departementsverkiezingen en regionale verkiezingen plaatsvinden in het departement Côtes-d’Armor.

De verkiezingen waren aanvankelijk gepland voor 13 en 20 juni, maar zijn door de Franse regering uitgesteld naar 20 en 27 juni. De burgemeesters van Saint-Brieuc (waar La Course zou starten) en Guerlédan (waar de Mûr-de-Bretagne ligt) bevestigen aan Ouest France dat La Course daardoor niet doorheen hun gemeente gaat.

De organisatie van La Course, die in de ochtend verreden zou worden, zou voor te veel beperkingen zorgen in deze gemeentes op de verkiezingsdag. Later in de middag wordt namelijk ook nog de tweede etappe van de Tour de France verreden, met twee keer de Mûr-de-Bretagne in de finale. Die etappe gaat wel ‘gewoon’ door, melden de betrokken burgemeesters.

Volgens Ouest France wordt er gesproken over een verplaatsing van La Course naar zaterdag 26 juni. De aankomst zou dan liggen in Landerneau, dat zich ook bevindt in Bretagne. (22 april, 9.18 uur)


Update: ASO bevestigt nieuwe datum La Course

La Course 2021 zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 26 juni, zo heeft ASO vandaag laten weten in een persbericht. De rensters blijven in de regio Bretagne, maar werken nu een etappe af tussen Brest en Landerneau. Het gaat om een etappe van 107,4 kilometer, met in finale drie lokale ronden van veertien kilometer.

De finishstreep is gelegen op de top van de Côte de la Fosse aux Loups (3 km aan 5,7% met stukken tot 14%), ook de aankomst van de openingsetappe van de Tour de France voor mannen. De rensters krijgen op zaterdag 26 juni 1.800 hoogtemeters voor hun kiezen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.