Strijdbare Gesink na mislopen ritzege: “Ik blijf ervoor knokken!”
foto: Sirotti
dinsdag 24 juli 2018 om 18:19

Strijdbare Gesink na mislopen ritzege: “Ik blijf ervoor knokken!”

Robert Gesink streed vandaag nadrukkelijk om de ritzege. De klimmer reed lange tijd vooruit op de slotklim, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in onder meer ritwinnaar Julian Alaphilippe. De LottoNL-Jumbo-renner eindigde als zesde in Bagnères-de-Luchon, maar blijft tegenover de camera van de NOS strijdbaar. “Ik denk dat ik slim heb gereden en mijn benen heb gespaard. Het gaat een keer lukken!”, blijft de Varssevelder ambitieus.

Gesink wilde aanvankelijk helemaal niet mee sluipen met de vlucht van de dag. “Het duurde honderd kilometer voordat ze weg waren. Aangezien iedereen gaar was, besloot ik om één keer mee te springen. Uiteindelijk heb ik mijn benen gespaard, en probeerde ik te anticiperen op de explosie van mannen als Adam Yates.”

“Uiteindelijk gaat het erom om rustig te blijven. Het gaat om kleine dingetjes, zoals niet teveel met je snufferd in de wind zitten. Ik moet iets meer afwachtend koersen, zodat je er een keer heen kunt poefen. Ik weet het: ik ben vaak enthousiast. Maar het gaat een keer lukken, Ik blijf ervoor knokken!”, zo laat hij weten.

Gesink kijkt dan ook uit naar de komende dagen. “We zitten als ploeg in de goede flow. Onze klassementsmannen doen het namelijk ook goed”, zo sluit de Nederlander af.

RIDE Magazine
40 Reacties
Sorteer op:
24 juli 2018 18:22
Hij zou beter zijn ploegmaten helpen ipv. de egoïst uit te hangen. Hij is niet goed genoeg om mee te doen voor etappewinst, zelfs niet vanuit een ontsnapping. Dat de ploeg deze man nog duldt snap ik echt niet.
24 juli 2018 18:28
Was 1 vd sterkste bergop. Helaas geen goede daler en geen punch zoals yates. Moet het van een aankomst bergop hebben.
24 juli 2018 18:29
Zucht..
24 juli 2018 18:30
Ik heb heel veel waardering voor de aanvalslust van Robert, maar wat hij vandaag liet zien was niet bepaald slim. Hij smeet met zijn krachten en toen het er echt op aankwam, was hij er dus niet. Dat is niet de eerste keer, dat hem dit overkomt. De ploegleiding zou daar toch eens een keer moeten ingrijpen......
24 juli 2018 18:31
Wie niet sterk is, moet slim zijn. Kansloos dus.
24 juli 2018 18:33
@Hollow Knight
Als wij het maar snappen dan is het goed: hij heeft gestreden om te winnen, hij is niet gemist in het peloton en hij heeft veel reclame gemaakt voor zijn sponsoren. Ook dat laatste is belangrijk bij een profploeg.
24 juli 2018 18:33
Hollow knight volg jij wielrennen?
24 juli 2018 18:34
Beste stuurlui staan duidelijk in de comments op wielerflits.

Genoten van de condor. Blijven strijden voor die etappe! En dan is ineens iedereen weer Gesink fan.
24 juli 2018 18:36
Gesink Pozzovivo : zoek de verschillen.
24 juli 2018 18:36
Niks minder voor de 4 ton!
24 juli 2018 18:37
haha, ik heb slim gereden. Hij is best in vorm, maar rijdt juist erg dom helaas.
24 juli 2018 18:38
Je hebt ons goed geamuseerd, witte Masai! Zoek nog wat bergen uit.
24 juli 2018 18:43
volgens mij als Yates niet in die groep zat en hem niet terughaalde was hij gewoon als eerste de afdaling in gegaan. Niks doms aan. Gegokt en verloren.
24 juli 2018 18:44
Volgens mij loopt Gesink's contract dit jaar af, toch? Lijkt mij de ideale renner om Dumoulin in de komende 2-3 jaar te ondersteunen.
24 juli 2018 18:46
Ik heb vandaag weer genoten van Gesink. Maar als hij nog een keer die tour etappe wil pakken moet ie toch echt wat leper gaan koersen. Nog meer benen sparen, nog minder in de wind en je koers afstemmen op de grootste kanshebbers
24 juli 2018 18:46
Slim gereden? Hij ging zelfs kansloze demarrages in de vallei dichtfietsen. Had wel iets slimmer gemogen
24 juli 2018 18:46
Altijd mooi om Gesink te zien strijden, al gaat het met de enkele kilo's extra iets minder hard dan vroeger.
Hij moet het hoe dan ook hebben van lang doortrekken op hoog tempo. Gezien de lengte van de klimmen moest hij er daarom wel op tijd aan beginnen. Was hij bijv. bij Alaphilippe gebleven dan was hij er door hem aan het eind alsnog afgepoeft.
24 juli 2018 18:48
Met het sponsoren van een debiel programma als tour du jour heeft wielerflits er een boel leden bij gekregen met het niveau van rtl.
24 juli 2018 18:58
Ik ben geen nieuw lid maar Tour du Jour vind ik deze Tour voor het eerst leuk. Iedereen en belangrijk de nodige nieuwe presentator is meer dan okay bezig. Avondetappe kan me veel minder bekoren deze keer. Suffe rebus en idioot nos shirtje. Saaie praat. Berry liedje yuk! En featuring elke avond de zijn eigen leven leidende halsspier van Dione. Die is on steroïds en kan ik helaas niet meer ontzien.
24 juli 2018 19:00
Ik vond zijn verklaring voor zijn aanvalslust plausibel. Jammer dat het niet meer ruimte kreeg. Dat had ook zomaar gekund. Hoe je het ook went of keert. Tij geeft de tour extra kleur. (Naast quick step) en Gesink laat wederom zien dat hij wil rijden om te winnen en niet om mee te doen.

Ik zou zeggen geef die man wat extra salaris
24 juli 2018 19:01
@Chassepatate
Gesink heeft zijn contract al verlengd
Denk dat hij bij TLJ ook wel goed zit
Kan hij een onervaren renner als Roglic begeleiden in het rijden van klassementen in grote rondes en dan met name in het goed positioneren in t peloton, daar valt nog veel te winnen voor Roglic.
Heeft zelf ook al aangegeven graag Primoz en George te begeleiden in hun traject.
Vandaar dat George gisteren ook heeft verlengd, hij wil namelijk met Gesink door.
24 juli 2018 19:02
Grappig dat Gesink door leden hier een ‘rittenkaper’ wordt genoemd. Een rittenkaper wint volgens mij ritten, weet wanneer hij toe moet slaan en hoe hij het beste kan rijden. Leuk dat Gesink ontsnappingen in vliegt, maar hij bereikt verder niet veel. Enkel wat reacties: ‘goed gedaan joh, volgende keer beter.’ Maar een rittenkaper? Nee, van die titel is hij nog ver verwijderd..
24 juli 2018 19:03
Gesink rijdt nooit slim, als je met 'slim' geslepen bedoelt. Als hij blijft wachten tot de Alaphilippes en Yatesen wegpoefen is hij sowieso gezien, hij moet het van z'n eigen tempo hebben. Helaas is dat tempo niet hoog genoeg meer om echt mee te doen om de overwinning.
24 juli 2018 19:14
Gesink heeft de pech dat andere renners hem als een zeer gevaarlijk renner zien. Eerst reed Carusa al niet met hem mee en later deed Pozzovivo het ook maar sporadisch. Maar goed zoals hij rijd is ook de enige manier dat hij anderen kan slopen. Helaas wisten slepers als Yates en de opzienbarend goed bergop rijdende (langere klimmen dan) Alaphilippe van zijn werk te profiteren. Gesink heeft ervoor geknokt en helaas niet gewonnen, maar ik zie niet in hoe hij het succesvol anders had kunnen doen.
24 juli 2018 19:17
@tendam,
Er is een verschil tussen "wachten totdat bepaalde explosieve renners wegrijden" en 2 klimmen achter elkaar vol gas op kop rijden en elke aanval zelf pareren.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.