Strijdlustige Pascal Eenkhoorn: “Dit maakt me weer sterker”

zaterdag 20 oktober 2018 om 13:06
Strijdlustige Pascal Eenkhoorn: “Dit maakt me weer sterker”

foto: Sirotti

Pascal Eenkhoorn mocht vandaag op het podium komen na de vijfde etappe van de Gree-Tour of Guangxi. In de rit naar Guilin maakte de Nederlander van LottoNL-Jumbo deel uit van de vroege vlucht en werd daarvoor beloond met de prijs voor de strijdlust.

“Ik koerste in het begin van de wedstrijd attent”, reageerde Eenkhoorn via de ploegsite. “Toen ik Tony Martin en Ryan Mullen zag vertrekken, dacht ik: die moet je niet laten rijden. Ik sprong mee en later voegde Silvan Dillier zich bij ons. Vanaf toen was het de hele dag volle bak koers. Ik voelde me goed. Helaas kregen we geen vrijgeleide en werden we op de top van de laatste klim teruggepakt.”

De pas 21-jarige renner hield dan ook een goed gevoel over aan deze rit. “Het was een lange etappe. Dat ik weer meezat nadat ik gisteren ook deel uitmaakte van de kopgroep, laat zien dat ik een stap heb gemaakt. Dit maakt me weer sterker voor volgend seizoen. Dan wil ik graag weer een stap zetten.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

AWestie 20 oktober 2018 om 13:20

Eenkhoorn heeft voor zijn leeftijd een ontzettend goed seizoen gedraaid. Twee overwinningen, vaak mee in sterke kopgroepen – ik ben benieuwd naar zijn groeicurve.

0
horsm 20 oktober 2018 om 15:22

Drie als je de TTT meetelt

0
Olly 20 oktober 2018 om 15:55

rare helmen die 2 dames naast zijn zijde. Zijn dat Poc’s? Die hebben altijd van die alternatieve zaken.

0
peterwinnen 20 oktober 2018 om 17:15

Begon het seizoen hoogst ongelukkig, maar laat daarna zien dat hij blijkbaar toch uit het juiste hout is gesneden. Chapeau.

0
kelderfan 20 oktober 2018 om 18:53

Zeker Chapeau voor een jongeling, die echt stappen zet in zijn 1e. jaar bij TLJ.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone