Stuyven: “Ik wil graag een voorjaarsklassieker winnen”
Foto: Sirotti
zaterdag 14 januari 2017 om 08:55

Stuyven: “Ik wil graag een voorjaarsklassieker winnen”

Jasper Stuyven legt dit seizoen de lat hoog. “Ik ben ambitieus”, zegt hij tegenover Belga. “Ik wil graag een voorjaarsklassieker winnen.”

Vorig jaar wist Stuyven al Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam te schrijven. Nu hoopt hij een grotere koers te winnen. “Oké, misschien kom ik net dat tikkeltje tekort om jongens zoals Sagan of Van Avermaet te kloppen, zeker in de Ronde van Vlaanderen, omdat ik voor die wedstrijd nog wat jaartjes moet groeien. Maar in andere koersen moet ik uitgaan van mijn eigen kunnen, zeker in Parijs-Roubaix, een wedstrijd die me honderd procent ligt.”

“Ik heb al finales gereden van grote voorjaarskoersen”, vervolgt Stuyven. “Het is mijn ambitie om dat opnieuw te doen. Ik moet mikken op die overwinning, al besef ik dat er nog vele andere renners dezelfde ambitie hebben. Je moet proberen, uitgaan van je eigen kracht.”

De Belg van Trek-Segafredo deelt dit voorjaar het kopmanschap met John Degenkolb. Alleen in Milaan-San Remo is Degenkolb de enige kopman. Na de klassiekers gaat Stuyven van start in de Giro d’Italia. “De eerste twee weken mag ik mijn kans gaan om een rit te winnen”, stelt hij. “Daarna rijd ik mee in dienst van Bauke Mollema.”

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
14 januari 2017 08:57
Nou jong, ik gun het je van harte! Als een dijk gereden vorig jaar dus acht hem zeker niet kansloos voor een grote wedstrijd, maar Parijs - Roubaix? Da's wel heul groot.. Het is nog een broekie eigenlijk met z'n 24 lentes
14 januari 2017 09:19
Zie hem wel top 5 rijden in de grote klassiekers. Sterke coureur. Heeft wel de pech Degenkolb in de ploeg te hebben gekregen.
14 januari 2017 09:20
Zonde voor deze jongen dat Degenkolb is gecontracteerd, had hem dit graag zien waarmaken ! Zoals John in 2015 over de kasseien reed in Roubaix, dan gaat Stuyven Roubaix niet winnen.
14 januari 2017 09:20
Was vorig jaar al fantastisch in Paris-Roubaix, maar moest zich opofferen voor een Cancellara die op dat moment al volledig kansloos was.
14 januari 2017 09:36
Als hij een vrije rol krijgt dan kan de aanwezigheid van Degenkolb ook gunstig uitpakken, niemand zal met John in het wiel achter Jasper aan gaan als deze het hazenpad kiest. Moet ie dus wel aanvallen.
14 januari 2017 10:29
Niet vergeten dat hij ook nog eens erg snel sprint. Zeker niet kansloos tegen jongens als Sagan of Van Avermaet.
14 januari 2017 10:40
Geen slecht k'reurtje hoor maar heeft niet het talent van Benoot of Naesen. Rijdt veel op kracht, groeit weinig meer.
14 januari 2017 10:41
Wel mooi van Trek dat ze Jappie gewoon de kans geven. Is wel dé perfecte schaduwkopman met snelle benen en een goede solo met Dege als bliksemafleider. Goed in de gaten houden deze jongen.
14 januari 2017 11:04
De eerste twee weken voor eigen kans gaan en dan in dienst van Mollema ,dat is nou net niet wat je moet doen als team wanneer je een grote ronde wil winnen.Drie weken in dienst van je kopman ,valt het na tegen na een of twee weken dan kiezen voor etappes nooit andersom.hopelijk doen ze tlnl anders voor kruiswijk.
14 januari 2017 11:13
Denk dat Mollema sowieso niet al te veel steun in de Giro zal hebben. Nizzolo zal ook wel met z'n complete trein meegaan. Blijven er misschien 2/3 bergknechten over.
14 januari 2017 12:55
Hmm.... ja, maar hoe realistisch is de kans nou dat Mollema echt de Giro wint? Gaaf dat ze 'm een kans geven, maar ik zou daar niet een hele ploeg omheen bouwen.
14 januari 2017 13:11
vorig jaar 9e omloop, 1e kuurne en 5e E3, dat wil zeggen dat je inderdaad op de deur mag klopen van de grote koersen. Won trouwens in 2010 PR voor junioren (voor mclay (sprinters en kasseien, weet je wel) en craddock), 2e het jaar daarop (achter sinkeldam), dus kasseien liggen hem wel. Heeft ook laten weten dit jaar wat later te willen pieken, dat maakt me allemaal wel heel benieuwd naar zijn voorjaar.
14 januari 2017 15:08
@de Brigadier
Hmmm, niet het talent van een Benoot of Naesen..? Denk ik persoonlijk absoluut wel.
Laat hem zich maar eens zien zonder dat hij voor een grote kopman moet werken (wel pech met Degenkolb nu natuurlijk..)
14 januari 2017 16:04
Ik schat de potentiële groeimarge van Benoot hoger in dan Stuyven (jonger, wat veelzijdiger), Naesen vind ik al een ander verhaal (ouder, minder veelzijdig, minder intelligent dan Stuyven). Het zijn natuurlijk alle drie sterke renners. Die solo van Stuyven in Kuurne-Brussel-Kuurne smaakt alleszins naar meer, dat was van een zelden geziene sterkte. Stuyven kan Parijs-Roubaix zeker ooit winnen. Wat Guesdon, Backstedt, Vansummeren en Hayman kunnen, kan Stuyven beter. Ik ben er zeker van dat hij één van de vaandeldragers van de Belgische generatie na Van Avermaet en Vanmarcke wordt.
14 januari 2017 20:10
Vergeet ook zijn nummer in de tweede Tourrit van vorig jaar niet... voor mij één van dé Belgische momenten van 2016.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.