Stuyven ziet kansen voor zichzelf: “Kan niet wachten op de kasseienrit”
foto: Sirotti
zaterdag 7 juli 2018 om 12:16

Stuyven ziet kansen voor zichzelf: “Kan niet wachten op de kasseienrit”

Jasper Stuyven keert na een jaar afwezigheid terug in de Tour de France. De Belg van Trek-Segafredo zal in dienst rijden van klassementskopman Bauke Mollema, maar ziet ook kansen voor zichzelf. “Ik krijg de vrijheid om mijn ding te doen in enkele etappes. Ik kan niet wachten op de kasseienrit naar Roubaix”, zo laat hij weten in gesprek met RTBF.

Vorig jaar verkoos Stuyven de Giro d’Italia boven de Tour. De reden? Vanwege de inmiddels gestopte Alberto Contador, die in zijn afscheidsjaar nog één keer voor Tourwinst wilde gaan. “Ik had geen zin om me volledig op te offeren voor hem. Ik wil me graag opofferen voor een kopman, maar wel als die een gereide kans maakt op de eindzege. Ik had echter twijfels of Contador de Tour kon winnen, dus besloot ik om de Giro te rijden.”

“Het is lastiger om je op te offeren voor een leider als je niet gelooft in zijn kansen. Met Bauke is het echter anders. We zullen in zijn dienst rijden, maar we krijgen ook de vrijheid om voor eigen succes te gaan. Ik heb geen enkel probleem met een dergelijke verdeling. Ik zal in enkele etappes mijn kans gaan, met de hoop op dagwinst.”

“Zeker in de eerste week zijn er mogelijkheden, met name de kasseienrit naar Roubaix. Ik kan niet wachten”, aldus Stuyven.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
7 juli 2018 12:47
Haha, Mollema heeft zeelfs minder kans op eindwinst dan Contador vorig jaar. Wat een drogreden. Zo iemand ben je liever kwijt dan rijk in je ploeg.
7 juli 2018 12:58
@jowinho
Lezen is ook een kunst.
7 juli 2018 12:59
Jowinho goed lezen. Ik zie wel het verschil tussen volledig in dienst rijden of enkele etappes voor eigen kans gaan. Hij is duidelijk in welke rol hij wel wil fietsen
7 juli 2018 13:07
Het verschil is toch duidelijk; dit jaar is er vooraf al ruimte om voor eigen kansen te gaan. Drogreden? Nee.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.