Štybar kijkt uit naar rentree in het veld: “Ik wil er nog eens echt van genieten”
Foto: Sirotti
dinsdag 27 december 2016 om 16:54

Štybar kijkt uit naar rentree in het veld: “Ik wil er nog eens echt van genieten”

Aankomende donderdag is Zdeněk Štybar weer in het veldritpeloton te zien. Dan rijdt hij de Azencross in Loenhout. Een dag later staat voor hem de veldrit in Bredene op het programma. “Ik heb vandaag al eens het parcours in Loenhout verkend”, stelt Štybar tegenover Sporza. “Het wordt donderdag voor mij een beetje thuiskomen.”

De Tsjech kijkt uit naar zijn terugkeer in het veld. “Ik wil er nog eens echt van genieten, het gevoel hebben dat ik nog eens veldrijder ben.”

Over zijn kansen is hij echter voorzichtig. “Dit is tussen de kerstfeestjes door een leuke afwisseling met mijn training op de weg. Maar het zal sowieso moeilijk zijn om hier iets te tonen. Ik start op de laatste rij en wil geen risico’s nemen voor het wegseizoen. Maar dat wil niet zeggen dat ik er aan 50 procent zal rondrijden. Ik zal de gashendel een uur lang helemaal opendraaien.”

Vorig jaar was Štybar ook al kort in het veld te zien. Toen reed hij de cross in Essen. De renner van Etixx-Quick-Step eindigde destijds als twintigste, op ruim drie minuten van Wout van Aert.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
27 december 2016 18:50
Waren Albert, Boom en Stybar nog allemaal maar actief in het veld..
27 december 2016 19:03
Leuk dat hij er bij is, gaat zijn wegseizoen goed doen!
27 december 2016 19:21
Als het inderdaad niet gaat regenen de komende dagen, wordt Loenhout weer een wegwedstrijd en dan maakt hij wel een kans, rijdt Boom in Loenhout?
27 december 2016 19:41
De eerstvolgende bevestigde cross van Boom is volgens mij de Centrumcross Surhuisterveen (4 januari). Daarna NK, 2 WB's en mogelijk WK. Het lijkt me voor hem beter er nog een cross deze week bij te pakken.
27 december 2016 20:41
Kwaliteit vergaat niet.
Hopelijk haalt hij het zelfde niveau in het voorjaar als in 2015, dan kan hij Boonen zo lang mogelijk bij staan :)
29 december 2016 00:22
Volgens sommigen zou hij ook in baal op nieuwjaarsdag starten? kan iemand dat bevestigen hier?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.