Stybar na ritwinst in Algarve: “Heel blij dat ik het nog af kon maken”
foto: Cor Vos
zondag 24 februari 2019 om 18:32

Stybar na ritwinst in Algarve: “Heel blij dat ik het nog af kon maken”

Zdeněk Štybar wist in de laatste etappe van de Volta ao Algarve de winst te pakken, tot zijn grote verrassing. Dat vertelde de Tsjech van Deceuninck-Quick-Step na afloop aan WielerFlits. “Het was een klein beetje onverwacht voor mij”, aldus Štybar, die dacht dat een grote kopgroep zou gaan strijden om de ritwinst.

“Ik wilde proberen mee te schuiven, maar Tim Declercq was er en dat was perfect. Ik dacht dat ze het gingen redden, omdat niemand ze terug ging halen”, legt Styby uit. Toch zag hij zijn kans schoon, om ook kopman Enric Mas te ontlasten. Hij ging in de aanval met David De la Cruz en Søren Kragh Andersen. “Het was een goed moment, omdat Tim er nog voor zat en Enric achter me. Ik hoefde dus niets te doen.”

Seintje van Mas
“Het was nog steeds niet makkelijk, want het ging op en af. Op de laatste klim wilde ik zo lang mogelijk mee gaan en na een kleine versnelling van Andersen ging hij zitten. Toen kreeg ik van Mas te horen ‘Go!’ en toen had ik nog 300, 200 meter te gaan”, beschrijft Štybar. “Op dat moment wilde ik al gaan, want ik wist door het seintje dat ze al dichtbij waren. Het was de juiste beslissing”, blijkt achteraf.

“Ik hoefde niet op Mas te wachten. Ik wist niet hoe lang ik mee kon gaan, maar ik ben echt heel blij dat ik het nog kon afmaken. Het is lang geleden, zeker een bergop aankomst is mij nog nooit gebeurd”, aldus de klassiekerrenner. Zijn koersen komen er nu aan. “Ik heb een goede winter gehad, maar je weet het nooit tegenover de anderen. Nu kan ik de vaststelling maken dat mijn winter heel goed was.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.