Stybar pakt eerste grote zege van het seizoen
zaterdag 21 november 2009 om 16:01

Stybar pakt eerste grote zege van het seizoen

Zdenek Stybar heeft de derde manche van de gazet van Antwerpentrofee in Hasselt gewonnen. De Tsjechische kampioen was sneller dan Kevin Pauwels en Niels Albert. Sven Nys kreeg onderweg af te rekenen met pech, hij werd pas zesde en doet een slechte zaak in het klassement.

In de derde ronde stak Stybar de neus aan het venster. Nys maakte aanstalten om het gat te dichten, maar kwam in een scherpe bocht ten val. Hij had technische problemen en stond ruim een halve minuut te voet, waardoor alle kansen voor de overwinning weg waren. De rest van de kopgroep kwam wel weer aansluiten bij Stybar.

In de daaropvolgende rondes legde Albert een verschroeiend tempo op, enerzijds om Stybar, Pauwels, Vantornout en Aernouts af te matten, anderzijds om Nys op voldoende afstand te houden. Toen het tempo op het einde van de zesde ronde dan toch eens gedrukt werd, greep Bart Aernouts zijn kans. De Raborenner plaatste een snedige demarrage en sloeg meteen een kloof van 15 seconden.

In de voorlaatste ronde kwam alles echter weer samen. In de slotfase leek niemand meer weg te geraken, tot Albert even voet aan grond moest zetten. Stybar nam een paar meter, maar in de zandbak kwam hij dan weer zelf in de problemen. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist in de sprint, en daarin bleek Stybar de snelste voor Pauwels en Albert.

Uitslag
1. Zdenek Stybar (Tsj/Fidea) 58m47s
2. Kevin Pauwels (Bel/Fidea)
3. Niels Albert (Bel/BKCP)
4. Klaas Vantornout (Bel/Sunweb-Projob)
5. Bart Aernouts (Bel/Rabobank)
6. Sven Nys (Bel/Landbouwkrediet)
7. Gerben de Knegt (Ned/Rabobank)
8. Dieter Vanthourenhout (Bel/BKCP)
9. Radomir Simunek (Tsj/BKCP)
10. Rob Peeters (Bel/Landbouwkrediet)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.