Stybar past voor Dwars door Vlaanderen, Lampaert op jacht naar derde zege op rij
Kan Yves Lampaert opnieuw Dwars door Vlaanderen winnen? - foto: Cor Vos
dinsdag 2 april 2019 om 10:07

Stybar past voor Dwars door Vlaanderen, Lampaert op jacht naar derde zege op rij

Yves Lampaert gaat in Dwars door Vlaanderen op jacht naar zijn derde achtereenvolgende zege. De Belgische kampioen is namelijk één van de zeven renners die namens Deceuninck-Quick Step geselecteerd is voor de Belgische WorldTour-koers. Van de favorieten voor de Ronde van Vlaanderen blijft enkel Zdenek Stybar thuis.

Voor veel renners wordt Dwars door Vlaanderen gebruikt als laatste test voor de Ronde van Vlaanderen van aankomende zondag. Bij Deceuninck-Quick Step is dat niet anders, laat ploegleider Tom Steels doorschemeren. “We willen zien waar we als ploeg toe in staat zijn en we willen naar huis met een goed resultaat”, blikt de 47-jarige Belg, zelf oud-winnaar van de semiklassieker, vooruit.

“De eerste tachtig kilometer zijn vlak, daar willen we de boel controleren”, doet Steels het strijdplan uit de doeken. “In de heuvelzone zal het een uitputtingsslag worden, zeker met de voorspelde wind en regen.”

Lampaert vertrekt als één van de speerpunten aan Dwars door Vlaanderen. De afgelopen twee jaar toonde hij zich steevast de sterkste in de koers. Beide keren kwam hij solo als eerste over de streep. Als hij een derde maal zegeviert wordt hij alleen recordhouder. Hij wordt vergezeld door Philippe Gilbert en Bob Jungels, die op Vlaamse wegen ook getuigen van een prima vormpeil.

Man in vorm Zdeněk Štybar krijgt rust van de ploegleiding. Net als concullega Greg Van Avermaet mikt de winnaar van de E3 BinckBank Classic voluit op de Ronde van Vlaanderen. Kasper Asgreen, Alvaro Hodeg, Florian Sénéchal en Iljo Keisse staan daarentegen morgen wel aan de start in Roeselaere.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.