Stybar twijfelt over deelname aan WK Veldrijden
zaterdag 22 september 2012 om 21:57

Stybar twijfelt over deelname aan WK Veldrijden

foto: Sirotti

Zdenek Stybar heeft zijn eerste seizoen als wegrenner bijna erop zitten. De Tsjech gaat daarna geen volledige winter in het veldritcircuit draaien, zo bevestigde hij tegen Sporza. “Het zal vooral een voorbereiding op het wegseizoen zijn. Ik wil goed zijn in het voorjaar,” stelt Stybar.

“Na het eerste trainingskamp met de ploeg zal ik crossen rijden tot aan het nationaal kampioenschap. Daar moet ik wel rijden, want mijn vader is de organisator,” zo verklaart Stybar. “Daarna zien we wel. Ik weet niet of ik naar het WK trek.”

De topper in het veldrijden beseft dat het komend seizoen lastiger voor hem wordt om goede resultaten te boeken. “Het wordt ook anders crossen voor mij. Ik zal altijd achteraan moeten vertrekken, omdat ik weinig punten scoor. Het zal dus moeilijk zijn om vooraan te geraken.”

Voordat het veldritseizoen begint, staat Stybar morgen eerst aan de start van het WK. “Het wordt mijn eerste WK op de weg. Ik wil het graag goed doen, al weet ik niet wat te verwachten. Ik probeer bij de besten te blijven tot in de finale,” aldus de Tsjech.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.