Stybar wint tweede cross op een rij
zondag 22 november 2009 om 16:10

Stybar wint tweede cross op een rij

Zdenek Stybar heeft mogen zegevieren in de Superprestigeveldrit in Hamme-Zogge. De Tsjechische kampioen sprintte op een vrij indrukwekkende manier naar de zege. Sven Nys werd tweede, Klaas Vantornout derde. Niels Albert viel voor het eerst dit seizoen naast het podium, hij werd pas vierde.

Het was wachten tot het einde van de vierde ronde eer er een eerste echte aanval kwam. Nys en Vantornout sloegen een kloofje en kregen het gezelschap van Stybar. Albert had zich in eerste instantie laten verrassen, maar zag dan toch het gevaar en bracht even later alles weer samen.

In de zevende ronde gingen Nys en Vantornout opnieuw versnellen, maar nu reageerde de wereldkampioen wel attent: samen met Stybar maakte hij de sprong naar voor. Meteen sloeg het kwartet een kloofje en werd het duidelijk dat deze vier zouden gaan strijden voor de zege.

Het was wachten tot bij het ingaan van de laatste ronde eer Stybar een aanval plaatste, en Albert werd daar bijna het slachtoffer van: de wereldkampioen moest voortdurend op de tanden bijten om niet gelost te worden. Toen dat dan toch gebeurde, mochten de drie anderen uiteindelijk sprinten voor de zege. Stybar was aan de meet duidelijk sneller dan Nys en Vantonout.

Uitslag
1. Zdenek Stybar (Tsj/Fidea)
2. Sven Nys (Bel/Landbouwkrediet)
3. Klaas Vantornout (Bel/Sunweb-Projob)
4. Niels Albert (Bel/BKCP)
5. Sven Vanthourenhout (Bel/Sunweb-Projob)
6. Erwin Vervecken (Bel/Baboco)
7. Radomir Simunek (Tsj/BKCP)
8. Bart Aernouts (Bel/Rabobank)
9. Kevin Pauwels (Bel/Fidea)
10. Jan Verstraeten (Bel/Elite-2)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.