Bondscoach Wolff baalt van uitblijven nieuw contract
Wolff in de spreidstand, als meest rechter vasthouder - foto: Sirotti
donderdag 10 november 2016 om 12:30

Bondscoach Wolff baalt van uitblijven nieuw contract

René Wolff is al zes jaar lang KNWU-bondscoach van het baanwielrennen. Met een beperkt budget bracht de Duitser de Nederlandse baanwielrenners de voorbije jaren weer aan de top. “Dat kan over een paar maanden zo maar voorbij zijn”, waarschuwt Wolff in De Telegraaf.

Hoogland springt in de bres voor Wolff
Wolffs contract loopt nog tot het einde van 2016, maar tot op heden hoorde hij nog niets van de nieuwe technisch manager Johan Lammerts. “Hij komt uit een systeem waar hij nooit met prestatie-ontwikkeling heeft te maken gehad. Hij begeleidde teams tijdens evenementen, en redeneert nu ook vanuit die insteek. De noodzakelijke kennis voor een discipline als het baanwielrennen ontbreekt bij hem. Dat geldt ook voor daadkracht. Ik weet wel dat als ik zou vertrekken, deze groep atleten voor negentig procent verloren gaat, indien die dan geen adequate begeleiding zou krijgen.”

Ondertussen neemt Wolffs poulain Jeffrey Hoogland het voor de 38-jarige Duitse sprintcoach op. “Als René weggaat, kun je ons bij elkaar rapen en weggooien. Dat zegt genoeg”, sneert de drievoudig Europees kampioen naar de KNWU. Onder leiding van Wolff pakte Nederland vijf keer goud, twee keer zilver en twee keer brons op het EK 2015. Op het WK 2016 kwamen daar drie zilveren en een bronzen medaille bij. Daarnaast was er olympische goud voor Elis Ligtlee op de Keirin in Rio de Janeiro, terwijl Matthijs Büchli op diezelfde discipline bij de mannen het zilver veroverde.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
10 november 2016 13:01
dit past helaas perfect bij mijn beeld van de huidige knwu...
10 november 2016 13:03
Ik vraag me toch altijd af hoe dat gaat binnen het wielrennen. Je hoort best vaak dat een renner/coach niks hoort van bijvoorbeeld de ploegleiding en daardoor niet weet hoe bepaalde zaken zoals in dit geval een contract ervoor staat... niet netjes van ploegleiding etc. maar in mijn wereld neem ik dan contact op met de ander om daar duidelijkheid over te krijgen. Zou Wolff in dit geval nou echt gewoon wachten..?
10 november 2016 13:41
Niet alleen Wolff.
ook bij de BMX en andere disciplines.
Klasse KNWU, als jullie je salaris maar op tijd krijgen.
Wolff kon een contract zonder bedrag tekenen. dit zou later worden ingevuld!
bezopen. Behalve Lammers zijn juist dit soort coaches wel van belang.
10 november 2016 15:09
Het is "in de bres springen" of "op de bres staan" - niet "op de bres springen
10 november 2016 15:17
Een bres is een opening in de muur of wal van een vesting
10 november 2016 17:37
Het komt niet erg professioneel over om met een beslissing daarover zo lang te wachten.
10 november 2016 20:08
Mensen, pas ALTIJD op! ... We kennen niet het gehele verhaal. Bijvoorbeeld, hoeveel kost deze goede man? Spelen er andere dingen?
Voor buitenstaanders als wij is het gemakkelijk oordelen.
10 november 2016 21:30
Precies. Is ergens al een reactie vanuit de KNWU te lezen?
11 november 2016 07:12
Verhaal komt rechtstreeks van Wolff
En vwb de Bmx coaches ...
11 november 2016 13:07
Onkunde regeert eens te meer. Alsof mensen bij een stap naar bobo-schap hun verstand dienen af te staan. Niet meer nadenken en zakken vullen. (alhoewel dat laatste bij de knwu toch niet op zal gaan hoop ik)
11 november 2016 17:08
@assen
Dat is ook waar natuurlijk, maar dan nog vind ik het erg laat om dit te gaan regelen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.