Sukkelende Daan Soete komt komende crossweekenden niet in actie
foto: Cor Vos
donderdag 8 december 2022 om 17:12

Sukkelende Daan Soete komt komende crossweekenden niet in actie

Daan Soete slaat de komende veldritweekenen over. Dat meldt Deschacht-Hens-Maes op de ploegsite. Soete kampt na een griepaanval met een vormcrisis en neemt een rustperiode om volledig te herstellen.

“Wie de wedstrijden en uitslagen de laatste weken heeft gevolgd, zal al wel gemerkt hebben dat Daan momenteel niet zijn beste periode beleeft”, schrijft Deschacht-Hens-Maes. Nadat Soete in de Wereldbeker Overijse niet finishte, eindigde hij respectievelijk als 23ste, 25ste en 26ste in de Wereldbeker Hulst, Superprestige Boom en Wereldbeker Antwerpen. De tegenvallende prestaties hebben te maken met ziekte, klinkt het vanuit de ploeg. Het begon allemaal na de wereldbekermanche in Beekse Bergen (13 november), waar Soete negentiende werd.

“Een griepaanval na de wedstrijd in de Beekse Bergen was de aanzet en nadien heeft hij nooit meer het goede gevoel van zijn seizoen begin teruggevonden. Daarom hebben we in samenspraak besloten om even de pauzeknop in te drukken en twee weken geen wedstrijden te betwisten. Dus geen Daan in de wereldbekerwedstrijden van Dublin of Val Di Sole de volgende twee weekenden. De nadruk ligt op rust en een nieuwe opbouw naar de kerstperiode. De eerstvolgende wedstrijd voor Daan zou dan deze van het Zilvermeer zijn te Mol (de Exact Cross Mol wordt verreden op 23 december, red.).”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.