‘Sunweb breekt met Giant, KPMG mogelijk nieuwe co-sponsor’

Door , maandag 14 mei 2018 om 22:29
‘Sunweb breekt met Giant, KPMG mogelijk nieuwe co-sponsor’

foto: Sirotti

Een breuk tussen wielerploeg Sunweb en voormalig hoofdsponsor Giant is aanstaande. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Ploegmanager Iwan Spekenbrink bevestigt dat die mogelijkheid bestaat. KPMG wordt daarnaast genoemd als nieuwe co-sponsor van de Duits-Nederlandse formatie.

KPMG is een internationale accountants- en adviesorganisatie met een hoofdkantoor in Amstelveen. Het zou voor het Nederlandse bedrijf de eerste stap in de wielrennerij worden. Waar KPMG lijkt te komen, ligt een scheiding met Giant in de lijn der verwachting. Ondanks een contract tot 2020 is die optie er vanwege een ‘samenwerking die niet optimaal is’. Volgens het dagblad vraagt Sunweb meer innovaties dan Giant wil bieden.

De Taiwanese fietsenfabrikant Giant was enkele jaren terug een belangrijke redder van de huidige Sunweb-ploeg. Destijds sprong de fietsenfabrikant in het gat dat ontstaan was na het late afhaken van een hoofdsponsor. In 2014, 2015 en 2016 droeg de ploeg de naam Giant, eerst met Shimano als partner, daarna Alpecin. Daarna verdween Giant van de voorgrond, maar bleef het actief als materiaalsponsor. Cervélo is een van de fietsenmerken die in de markt is om Giant op te volgen.

Dit artikel delen:

44 Reacties

Merlinappa 15 mei 2018 om 07:05

Cervelo’s zijn ook enorm populair onder triatleten, ze maken echt goede tijdritfietsen (en’normale’ aero fietsen).

Waar haalt iedereen trouwens vandaan dat het de beslissing van de ploeg is om te breken met Giant? Ik kan dat nergens uit halen, misschien wel Giant zelf wel niet verder met de ploeg.

Mike1973 15 mei 2018 om 07:39

Volgens de Telegraaf gaat Sunweb op Cervelo fietsen, Bianchi zou overstappen naar UAE en Giant zou in gesprek zijn met Lotto Jumbo.

Wielrenner007 15 mei 2018 om 07:45

Dimension data wordt ook gesponsord door Deloitte sinds enkele jaren en daar is er geen probleem.

havana 15 mei 2018 om 07:49

Cervélo zal dan wel breken met DD, want twee ploegen sponsoren is voor zo’n klein merk echt van het goede te veel. Eerder gingen ze bijna onderdoor aan hun eigen WT team (Cervélo Test Team).

Overigens wel opvallend dat Giant eerst de sponsoring opschaalt en vervolgens helemaal stopt.

Jungle Man 15 mei 2018 om 07:54

Ik kan me niet voorstellen dat Giant, wat m.i. Toch inmiddels een groot merk is geworden er met een ploeg niet uitkomst. Giant was destijds wel het bedrijf dat dit team Door moeilijke tijden heeft geholpen.
KPMG vind ik van de big 4 het minst aansprekende accountants en advies kantoor
Wel goed dat er schijnbaar gegadigden zijn om te sponsoren. En een wielerploeg sponsoren lijkt me goedkoper dan een voetbalploeg.

Cadellie 15 mei 2018 om 08:21

@Polleke
Dat was op een Pinarello

Cadellie 15 mei 2018 om 08:22

Las dat Giant terug naar Jumbo gaat.
Bianchi naar de ploeg van Aru.

t731 15 mei 2018 om 08:24

Wat vreemd dat ze breken met Giant nadat Giant ze letterlijk van de ondergang gered heeft 4 jaar geleden. Het materiaal is ook gewoon prima.

Het past trouwens wel bij luchtfietser Spekenbrink. Ik hoop dat KPMG zich realiseert hoe betrouwbaar het 1t4i-mannetje is. De uitstraling en dus ook de betrouwbaarheid van een telsell-verkoper. Hoe staat het eigenlijk met zijn revolutionaire plan voor een nieuwe competitie om meer tv-geld naar de teams te halen?

G99prblms 15 mei 2018 om 08:29

Inderdaad Mike1973. Giant heeft de eigen componenten gepusht, en dat spul is gewoon niet state-of-the-art. Daar zullen ze te klagen over hebben, maar daar zal een eis aan vast zitten. Verder zie ik bijna nooit meer een Sunweb-rijder op de Propel fietsen, daar zal ook wel wat mee zijn. Problemen met de TCR kan ik me niet voorstellen, dat blijft een extreem snelle fiets.

Koel 15 mei 2018 om 08:41

t731 – 15 mei 2018 om 08:24
Wanneer het materiaal niet aan de verwachtingen voldoet en innovaties achter blijven moet je afscheid nemen, daar helpen sentimenten niet bij.
Overigens vermoed ik dat het met de betrouwbaarheid van Spekenbrink wel goed zit getuige de grote sponsoren die hij aan zijn ploeg weet te binden.
Maar als jij meer weet over Spekenbrink, moet je natuurlijk direct de leiding van KPMG informeren, ze zullen je dankbaar zijn.

NielsH 15 mei 2018 om 08:45

De problemen die Tom ondervond met zijn fiets kunnen ook aan (af)montage en preparatie van de mecaniciens liggen. Vind ik eigenlijk meer voor de hand liggend. Ook ben ik erg benieuwd welke technische innovatie Sunweb dan mist ? De Trinity en TCR behoren tot de topfietsen in hun segment.

Brummel 15 mei 2018 om 09:25

ik was even in de war over de titel, aangezien Sunweb de sponsor is. “Team Sunweb breekt met Giant” zou een betere titel zijn.

LB117 15 mei 2018 om 09:46

Wat een hoop speculatie, ik kan me niet voorstellen dat iemand hier inside informatie heeft.

Er zijn frustraties over het materiaal die zijn voor een buitenstaander zelfs te extraheren..
De Giant Propel is dit jaar nog niet van stal geweest. Verder staat het toch vrij om van fietsen merk te wisselen. Giant is een goed merk en vindt (ook qua budget) zo een nieuwe ploeg.

KMPG is een internationaal bedrijf met een NL gezicht en zal daarom willen meeprofiteren van de hype rond om TD. Net zoals er vele banken en andere financiele instellingen in het heden en verleden hebben gedaan. Om dan KMPG af te doen als onbetrouwbaar door mogelijke sponsoring is kleinburgelijk geneuzel. Of is ABN Amro ook verantwoordelijk voor de dood van de NL zeiler tijdens te Volvo Ocean race en daarom onveilig?

t731 15 mei 2018 om 10:26

Ik vind sentimenten wel degelijk belangrijk. Vind maar eens een sponsor die écht betrouwbaar is, waar je op kunt rekenen voor continuïteit als andere sponsoren opeens afhaken. Giant heeft bewezen dat te zijn. Als Sunweb de sponsoring stopzet, be it op de Alpecin-wijze of gewoon aan het einde van hun contract, dan had je wél enige zekerheid gehad dat Giant hun kunstje van vier jaar geleden zou herhalen. Nu krijg je onzekerheid (over het materiaal op de korte termijn en over de continuïteit op de lange termijn), en dat louter omdat er een verschil van inzicht is over de mate van innovaties – na zoveel jaar 1 minder jaar qua materiaal en meneer Spekenbrink zegt meteen de samenwerking op. Zelfs in de formule 1 gaan ze niet zo snel.

Of zou Giant al jaren achterblijven maar werd dit verbloemd door de superioriteit van Dumoulin en Kittel? Zou kunnen. Ik ben benieuwd hoe goed Tom is op een Cervelo, maar wel huiverig want de cervelo-teams grossieren al jaren in teleurstellingen.

oscarito1908 15 mei 2018 om 11:01

UAE koerst nu nog op Colnago. Zou mooi zijn als die weer terug naar Tlj.

Koel 15 mei 2018 om 11:40

@t731
“Giant heeft bewezen dat te zijn”
Daar denk Plugge heel anders over…

NielsH 15 mei 2018 om 12:25

@oscarito of dat een goed idee is weet ik niet. In mijn gedachten is Colnago een mooi weer fietsmerk met een hoog gewicht en lage stijfheid. Niet echt een hardcore racemachine.

Akiria 15 mei 2018 om 15:29

Waarschijnlijk gaat het niet om het fietsframe maar om de Giant componenten…

xistnc 16 mei 2018 om 15:37

Ooit tekende Dumoulin bij Cervélo, maar dat avontuur ging niet door. Toen vond hij een jaartje onderdak bij de Rabo-jongeren.

Nu tekent Cervélo dus eigenlijk bij Dumoulin. Ik ben benieuwd hoe dat afloopt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.