Sunweb en Kelderman overleven hectische slotfase: “Veelbewogen finale”
foto: Sirotti
dinsdag 4 september 2018 om 19:32

Sunweb en Kelderman overleven hectische slotfase: “Veelbewogen finale”

Wilco Kelderman wist de tiende etappe van de Vuelta a España zonder kleerscheuren door te komen. Dit ging overigens niet zonder slag of stoot, want de Nederlander kende tweemaal pech in de finale. “Gelukkig konden we de jongens weer op tijd naar voren brengen”, zo kijkt Sunweb-ploegleider Aike Visbeek terug op het digitale huis van de Duitse formatie.

Kelderman kreeg op vijftien kilometer van de streep af te rekenen met een platte tube, waarna hij in de laatste kilometer nogmaals pech kende. “Iemand reed in het wiel van Wilco, maar gelukkig was dit in de laatste drie kilometer. Daardoor had het geen consequenties”, aldus Visbeek.

Sunweb was in de finale niet alleen begaan met het lot van de Nederlandse klassementsrenner. Het team probeerde ook sprinter Max Walscheid zo goed mogelijk te piloteren. “Helaas raakte hij ingesloten in de laatste kilometer. Voor dat moment reed het team in een goede positie.”

“Jammer genoeg heeft Max niet mee kunnen sprinten, maar gelukkig is iedereen veilig aangekomen. Het was een veelbewogen finale”, zo concludeert Visbeek.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
4 september 2018 19:48
Walscheid heeft altijd moeite met de juiste positie kiezen en behouden. Ik wacht met smart op Kanter volgend seizoen.
4 september 2018 21:21
Dat pech hebben zonder consequenties in de laatste 3 km komt relatief weinig voor. Leuk dat ook eens gezien te hebben.
5 september 2018 07:46
Wel opvallend dat op een paar kilometer weg heel veel lekke banden voorkwamen (Yates, Kelderman, Pinot oa)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.