Sunweb helpt Kelderman naar zesde plaats: “Peloton aan stukken gescheurd”

woensdag 11 september 2019 om 18:24
Sunweb helpt Kelderman naar zesde plaats: “Peloton aan stukken gescheurd”

foto: Cor Vos

Sunweb was goed vertegenwoordigd in de eerste waaier in de Vuelta-etappe naar Guadalajara. Vooraf hamerde de ploegleiding erop dat de wind een cruciale rol zou spelen en uiteindelijk was kopman Wilco Kelderman door liefst vier ploegmaats omringd in de eerste groep.

Behalve Kelderman zaten ook Nikias Arndt, Casper Pedersen, Robert Power en Max Walscheid van voren. De ploegmaats van de Nederlander reden voluit op kop om de eerste groep te laten ronddraaien en om het gat van Kelderman op de klassementsrenners in de tweede groep te vergroten. Kelderman putte diep in zijn krachtenarsenaal in de finale en kwam als vijfde over de finish. Daardoor schoof hij in het klassement op naar de zesde plaats.

“We begonnen allemaal vooraan bij de start en hebben vervolgens het peloton echt aan stukken gescheurd samen met enkele andere teams”, reageerde Arndt in een persrelaas. “Het werd een geweldige dag voor ons en Wilco kon zo wat tijd winnen. Het was absoluut een geweldige teamprestatie. Hiermee kunnen we gemotiveerd aan de laatste dagen beginnen. We reden niet voor een korte uitslag en daardoor kon iedereen alles geven voor Wilco en zijn klassement.”

Ploegleider Luke Roberts had zijn renners al voorbereid op een nerveuze dag. “We wilden er zeker van zijn dat ze de hele dag scherp bleven. We hadden vijf jongens vooraan in een groep met nog een paar teams die er belang bij hadden dat de kopgroep draaiende gehouden werd. Het gaatje werd steeds groter en toen beseften we dat we de wedstrijd onder controle hadden en we tijd konden terugwinnen in het klassement voor Wilco.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.