Sunweb hevelt Eekhoff, Gall en Salmon over naar WorldTour

vrijdag 13 september 2019 om 15:38
Sunweb hevelt Eekhoff, Gall en Salmon over naar WorldTour

Nils Eekhoff - foto: Cor Vos

Nils Eekhoff verlaat aan het einde van het seizoen de ontwikkelingsploeg van Sunweb om aan de slag te gaan bij de hoofdmacht, waar hij een contract tekende tot einde 2021. Ook Oostenrijker Felix Gall en Martin Salmon uit Duitsland bewandelen hetzelfde pad.


Sunweb hevelt aan het einde van dit seizoen Nils Eekhoff (21), Felix Gall (21) en Martin Salmon (21) over van de ontwikkelingsploeg naar de WorldTour. Daarmee treden ze in de sporen van Marc Hirschi, Max Kanter, Joris Nieuwenhuis en Florian Stork, die in eerdere seizoenen al dezelfde stap zetten. Eekhoff en Salmon tekenden een contract tot einde 2021, Gall een jaar langer.

“Ik ben erg blij dat ik de stap naar de WorldTour kan maken na drie jaar bij het Development Team. Ik ervaar het als een geweldige omgeving waarin ik verder kan groeien en mijn volgende doelen kan waarmaken”, reageerde Eekhoff. “Ik wil mijn sprint en lead-out blijven ontwikkelen en groeien in de klassiekers, zodat ik in de toekomst kan meedoen om de winst.”

Gall werd al wereldkampioen bij de junioren
Ook Gall en Salmon maakten al deel uit van het ontwikkelingsprogramma van Sunweb. Gall werd in 2015 wereldkampioen bij de junioren en staat bekend als sterke klimmer en klassementsrenner. De Oostenrijker had gezondheidsproblemen het huidige seizoen, maar volgens de ploeg is hij klaar voor de stap naar de WorldTour.

Salmon is een allrounder, die dit seizoen al aan een stage begon bij Sunweb. Met de ploeg reed hij al de PostNord Danmark Rundt.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.