Sunweb legt Cees Bol, Chad Haga en Michael Matthews langer vast
foto: Cor Vos
woensdag 3 juli 2019 om 14:15

Sunweb legt Cees Bol, Chad Haga en Michael Matthews langer vast

Sunweb heeft de contracten van Cees Bol, Chad Haga en Michael Matthews verlengd. Daardoor liggen de drie renners tot zeker einde 2021 vast bij de Duitse WorldTour-formatie. Dat maakte de ploeg vandaag bekend tijdens de laatste persconferentie in aanloop naar de Tour de France, waarin alledrie de renners ook aan de start staan.

Bol, neoprof bij Sunweb, maakte dit seizoen al indruk met winst in Nokere Koerse en ritwinst in de Tour of California en de Tour of Norway. Enkele dagen voor zijn eerste deelname aan de Tour de France maakte de ploeg bekend dat zijn contract is opengebroken en verlengd tot einde 2021. “Ik kende een droomstart bij deze ploeg”, reageerde Bol. “Om drie koersen te winnen in mijn eerste seizoen als neoprof is geweldig.”

“Ik kijk ernaar uit mij verder te ontwikkelen en nieuwe stappen te zetten in mijn tijd bij de ploeg. Voor mijn gevoel is dit de juiste plaats voor mij. We blijven strijden voor meer mooie resultaten in de toekomst”, aldus de 23-jarige renner uit het Noord-Hollandse Zaandam.

Ook Haga en Matthews tekenen bij
Net als Bol tekenden ook Haga en Matthews bij tot einde 2021. Sinds Matthews zich in 2017 bij de ploeg voegde, behaalde hij al meerdere successen. Zo bracht hij onder meer de groene trui binnen de ploeg. “Ik ben erg blij dat ik nog twee jaar bij Sunweb blijf. De afgelopen twee jaar met de ploeg waren al geweldig met veel mooie herinneringen. Ik denk dat dit een goede omgeving is voor me om me verder te ontwikkelen. Ik kan niet wachten meer mooie mijlpalen te bereiken.”

Van dit drietal rijdt Haga het langst bij de ploeg, sinds 2014. “Mijn hele loopbaan staat in het teken van gestaag vooruitgang boeken en verbeteren en de filosofie en cultuur van Team Sunweb sluiten perfect aan bij die van mij om dat mogelijk te maken”, aldus de Amerikaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.