Sunweb legt Pedersen en Hirschi vast
Casper Pedersen - Foto: Sirotti
woensdag 12 september 2018 om 12:00

Sunweb legt Pedersen en Hirschi vast

Sunweb heeft de komst van twee nieuwe renners bekendgemaakt. De Deen Casper Pedersen (22) maakt de overstap van Aqua Blue terwijl de Zwitser Marc Hirschi (20) promoveert vanuit de opleidingsploeg. Beide renners tekenen een contract voor drie seizoenen.

Pedersen won in 2017 in eigen land de Europese titel bij de beloften. Daarnaast won hij vorig jaar een etappe in de Ronde van Denemarken. Bij Sunweb zal hij zich ontwikkelen in de Vlaamse klassiekers en de sprinttrein van de ploeg. “Hij zal starten in een ondersteunende rol van waaruit hij geleidelijk kan groeien”, legt ploegleider Marc Reef uit.

Hirschi is een ronderenner die ook op andere terreinen uitstekend voor de dag komt. Hij won dit jaar etappes in de Istrian Spring Trophy, Grand Prix Priessnitz Spa en de Tour Alsace. Bovendien veroverde hij in het Tsjechische Zlín de Europese titel bij de beloften. In de door Pedersen gewonnen Europese titelstrijd finishte hij vorig jaar als derde. “Marc heeft laten zien dat hij een van de grootste talenten van zijn generatie is”, vertelt Reef. “We zijn dankbaar voor het werk van de Zwitserse wielerbond en het onderlinge vertrouwen tussen hen, Marc en het team.”

RIDE Magazine
78 Reacties
Sorteer op:
12 september 2018 14:58
Concluderend kunnen we stellen - op basis van het interview van NOS met Spekenbrink vorige week - dat er nog 1 renner bijkomt. Een 'aanwinst', en geen neoprof, aldus de baas zelf.

Ik ben benieuwd wie dat zal zijn. Ik hoop dat er nog een kopman bijkomt.
12 september 2018 15:56
Wat een gezeur over Sunweb hier van sommigen. Ik zou zeggen kijk eens naar de resultaten en de plaats van Sunweb op de wordtourranking. Die ploeg doet het toch prima. Ik ben wel benieuwd naar volgend seizoen met deze ploeg.
    12 september 2018 16:40
    TLJ is hier veel populairder dan Sunweb, dan krijg je dat. Ik heb niet echt een voorkeur voor één van beide ploegen, gun ze allebei het beste. Maar het valt niet te ontkennen dat Sunweb momenteel 5de en TLJ 10de op de UCI ranglijst staat, voor wat het waard is.
12 september 2018 16:03
mbt. tot het aantrekken van renners met een dopingverleden van Team Sunweb...

Dit is een jereinste calimero argument van Spekenbrink, ik erger me er al jaren dood aan.

1. De 4 grootste sterren, Dumoulin, Kelderman, Oomen en Matthews van Sunweb komen bij éen van de grootste dopingbolwerken van Nederland Team Rabobank vandaan.

2. Van Dongen idem, dito

3. Ploegleider Kemna heeft een meer dan “besmet” blazoen.

4. De aankoop van Roche, gereden bij besmette ploegen.

Kortom, calimero gezwets van Spekenrink!
    12 september 2018 16:13
    @lb117
    Volgens mij zegt Spekenbrink dat niet zelf. Overigens word ik ook een beetje moe van dat gezwets over dopingploeg Rabobank. Na de Rasmussen-Tour heeft daar een schoonmaak plaatsgevonden die z'n weerga niet kent in de wielerwereld. Dat weet Spekenbrink ook wel.
    12 september 2018 16:56
    @tendam

    Ik weet dat jij veel meer ingeweid bent in het wielrennen, maar ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een referentie naar het schimmige Rabobank verleden i.c.m. de huidige TLJ ploeg heb gelezen.
12 september 2018 16:22
De ploeg is met deze selectie 1 van de sterkste ploegen in de tour. Twee meesterknechten met Oomen en Kekderman. Roche die tot de laatste 30 man mee kan. Daarnaast mannen die tempo kunnen rijden op het vlakke en bergop op de eerste bergen in een etappe SKA, Matthews en dan nog aanvullen met 2 man die op dat moment het beste zijn.
In de andere rondes kunnen Oomen en Kelderman kopman/schaduwkopman zijn. 1 van de twee in de Giro lijkt ook geen probleem, die kan zich rustig houden in de eerste 1,5 week van de Tour. Ook zijn er genoeg mooie andere rondes om te scoren. Zwitserland, Dauphiné, California, etc.
    13 september 2018 00:16
    Roche haalt in vuelta 30 al niet. Tour wordt dus meer beste 55
12 september 2018 16:57
Wat een gezeik over het gezeur. Sunweb had zelf gezegd dat ze aankopen zouden doen om het Tourteam te versterken voor Dumoulin. Voorlopig is dat niet echt gebeurd. Of ze met de huidige renners een sterk Tourteam kunnen opstellen is irrelevant voor het gezeur.
12 september 2018 18:02
Goed ventje, die Hindley.
12 september 2018 20:51
Ik meen me te herinneren dat enige tijd geleden werd gezegd dat er versterkingen zouden komen. Tot nu toe is dat alleen in kwantiteit het geval. Of dat nou bedoeld werd, vraag ik me af.
    13 september 2018 00:17
    Ook aantal renners is nauwelijks uitgebreid tov dit jaar

Om te reageren moet je ingelogd zijn.