Sunweb mikt in Parijs-Nice met Tiesj Benoot op klassement
foto: Cor Vos
zaterdag 7 maart 2020 om 10:48

Sunweb mikt in Parijs-Nice met Tiesj Benoot op klassement

Team Sunweb heeft haar oorspronkelijke selectie voor Parijs-Nice op meerdere plekken aangepast, nadat bekend werd dat de ploeg niet naar de Italiaanse voorjaarswedstrijden zou afreizen. Onder anderen Sam Oomen is uit het team gehaald.

Van de oorspronkelijke selectie zijn Marc Hirschi, Sam Oomen en Casper Pedersen van het startvel gehaald. Cees Bol, Nico Denz, Nils Eekhoff en Chris Hamilton gaan wel van start, evenals Tiesj Benoot en Michael Matthews. Zij zouden aanvankelijk hun opwachting maken in Strade Bianche. Nikias Arndt en Søren Kragh Andersen maken de acht renners tellende ploeg van Team Sunweb compleet.

“Na de beslissing om niet deel te nemen aan de Italiaanse wedstrijden, hebben we onze opstelling gewijzigd. Het is een goede wedstrijd in aanloop naar de klassiekers en op deze manier kunnen onze klassieke renners wedstrijdritme opdoen”, laat ploegleider Rudi Kemna weten. “Ons doel om te sprinten met Cees blijft intact en we hebben een sterk team om dat doel te ondersteunen.”

Dat Matthews het speerpunt is in de moeilijke sprints, zegt Kemna. “We willen tevens proberen Tiesj in een goede positie te brengen in het klassement en daar een goed resultaat behalen. De plannen voor de andere renners van de ploeg zijn momenteel in behandeling.” Parijs-Nice begint morgen in Plaisir en eindigt acht dagen later in de Zuid-Franse kustplaats Nice.

Selectie Team Sunweb voor Parijs-Nice 2020
flag-de Nikias Arndt
flag-be Tiesj Benoot
flag-nl Cees Bol
flag-de Nico Denz
flag-nl Nils Eekhoff
flag-au Chris Hamilton
flag-dk Søren Kragh Andersen
flag-au Michael Matthews


Voorbeschouwing: Parijs-Nice 2020

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.