Sunweb-ploegleider Aike Visbeek: “Wilco Kelderman lastig te vervangen”
foto: Cor Vos
vrijdag 5 april 2019 om 20:00

Sunweb-ploegleider Aike Visbeek: “Wilco Kelderman lastig te vervangen”

Met Wilco Kelderman zag de ploegleiding van Sunweb een sterke pion wegvallen uit de beoogde Giro-selectie. Naast een sleutelbeenbreuk hield hij namelijk een gebroken nekwervel over aan een val in de Volta a Catalunya, waardoor hij naar verwachting een nekbrace moet dragen.

Wilco Kelderman is voor ons een belangrijke renner in de ploeg en dus is dit een teleurstelling”, vertelde ploegleider Aike Visbeek aan de NOS. “Naar omstandigheden gaat het redelijk met hem, hij is al eens eerder geblesseerd geweest. Nu is hij gewoon heel erg teleurgesteld. Voor hemzelf, maar ook voor de ploeg hadden we een mooi doel met de Giro. Dit is een teleurstelling.”

Een tweede check-up bracht aan het licht dat er iets mis was met zijn nek. Bij de valpartij bleek Kelderman ook een breukje in de nekwervel te hebben opgelopen. Maandag wordt hij onderzocht. Als de uitkomst ervan positief is, moet hij minstens vijf weken een nekbrace dragen, wat betekent dat hij moet passen voor de Giro. Het is nog onduidelijk wanneer hij kan terugkeren in de koers.

Vervanging
Kelderman werd gezien als een belangrijke kracht in de Giro-ploeg, die wordt gebouwd rond Tom Dumoulin. De vraag werpt zich dan ook op wie hem gaat vervangen. “Ten eerste, we kunnen Wilco niet zomaar vervangen”, zei Visbeek. “Hij is een van de toprenners in het peloton, dus dat is al lastig. Maar we hebben gelukkig een groep goede renners, waaruit we kunnen kiezen.”

Volgens Visbeek komen onder anderen Sam Oomen en Nicolas Roche in aanmerking voor een selectie, maar de keuze is nog niet gemaakt. “We moeten nu gewoon een goed plan maken. Het gaat er niet alleen om wie je naar de Giro kan sturen, maar dat je ook een goede voorbereiding kunt doen. Het ziet er immers naar uit dat het drie weken strijd wordt voor het klassement.”

Binnen nu en twee weken beslist Team Sunweb wie Wilco Kelderman vervangt in de Giro.


Lees ook: Wie moet Wilco Kelderman vervangen in de Giro?

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.