Sunweb rekent op jonge honden in de Omloop
Kragh Andersen is een gevaarlijke outsider voor de Omloop - foto: Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad
dinsdag 21 februari 2017 om 15:22

Sunweb rekent op jonge honden in de Omloop

Sunweb gaat met een mix tussen jonge en ervaren renners naar Omloop Het Nieuwsblad. Met Mike Teunissen en de in vorm stekende Søren Kragh Andersen heeft de Duitse formatie van Iwan Spekenbrink twee talentvolle renners voor het Vlaamse werk in de ploeg. Kragh Andersen won onlangs nog een rit in de Tour of Oman.

Aanvallen
Ploegleider van dienst is Arthur van Dongen, die voorheen als koersbepaler aan de slag was bij opleidingsploeg Rabobank. Hij weet hoe hij om moet gaan met de jonge renners in het team. “We kijken enorm uit naar de opening van het klassiekerseizoen zaterdag in Omloop Het Nieuwsblad”, vertelt Van Dongen in een persbericht. “Ons doel is om deel uit te maken van ontsnappingen en serieuze pogingen kleur te geven in de tweede helft van de koers. De meeste jongens komen net uit de voor ons geweldig verlopen Tour of Oman, dus we gaan met veel vertrouwen voor een goed resultaat zaterdag.”

Selectie flag-de Sunweb voor flag-be Omloop Het Nieuwsblad 2017
flag-nl Roy Curvers
flag-be Bert De Backer
flag-dk Søren Kragh Andersen
flag-nl Ramon Sinkeldam
flag-nl Tom Stamsnijder
flag-nl Mike Teunissen
flag-be Zico Waeytens
flag-de Max Walscheid

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
21 februari 2017 15:26
Ik verwacht eigenlijk vooral Sinkeldam dit voorjaar bij deze ploeg. Die heeft de leeftijd om die stap te gaan maken en was ook sterk in Parijs-Roubaix vorig jaar ondanks zijn val.

Met SKA, Arndt, De Backer, Waeytens en Teunissen leuke renners die de finale wellicht een paar keer mee kunnen rijden. Walscheid heeft volgens mij nog lang de inhoud niet hiervoor.
21 februari 2017 15:30
Waeytens, Sinkeldam en Teunissen moeten in ieder geval een leuke finale kunnen rijden. Andersen in zijn huidige vorm is ook interessant om te volgen. Ik ben benieuwd of hij dan in dit soort koersen ook goed uit de voeten kan.
21 februari 2017 15:41
Wanneer Arthur van Dongen ploegleider in de koers is, rijden de andere ploegen voor de 2de plek.
21 februari 2017 16:04
Ik verwacht wel wat van Mike Teunissen. Hij moest vorig jaar nog veel in dienst rijden en krijgt nu meer ruimte om z'n ding te doen.
21 februari 2017 16:04
Mike, Max, Zico. Woef!
21 februari 2017 16:04
Dit is toch gewoon zowat de kernploeg van Sunweb voor de Vlaamse klassiekers? Dus dan krijgen we straks: Sunweb rekent op jonge honden in de RvV/P-R... Of zie ik nu iemand over het hoofd.?
21 februari 2017 16:08
Sinkeldam, mijn joker voor Parijs-Roubaix.
21 februari 2017 16:16
Arndt zou ik er daar eigenlijk nog bij verwachten, al had ik hem hier ook verwacht. Ik weet niet wat de plannen zijn, maar ooit zag ik hem als een talent voor dit soort koersen.

Quote:
Hij moest vorig jaar nog veel in dienst rijden en krijgt nu meer ruimte om z’n ding te doen.

Dat zal voor deze koers nog niet het verschil zijn in vergelijking met vorig jaar. Zonder Vanmarcke was er toen voor hem hier alle ruimte om zijn ding te doen. De benen lijken nu, op basis van Oman, ook nog niet helemaal de benen van vorig jaar te hebben. Grote kans dat hij dit seizoen wat later in vorm wil zijn, omdat er daar voor hem nu veel meer kansen voor zichzelf liggen. Ik verwacht daarom later in het voorjaar wel die stap vooruit.
21 februari 2017 16:20
Slechter als vorig jaar kan ook bijna niet,mede door het ongeluk.
Misschien zit er zelfs winst in dit jaar?!
21 februari 2017 16:35
Voor deze ploeg is iedere goed gereden finale in het vlaamse een meevaller aangezien ze er niet in geinvesteerd hebben.
Teunisse heeft de potentie maar we moeten het allemaal nog gaan zien.
21 februari 2017 16:42
Team Sunweb gaat niet eens in het stuk voorkomen tijdens de Omloop.
21 februari 2017 17:12
Gaat Matthews dit jaar al in actie komen op de keien?
21 februari 2017 18:07
Ik verwacht ook niet dat er nog iemand van Sunweb een rol van betekenis zal spelen zodra de finale losbarst.
21 februari 2017 20:06
Ho ho, zo slecht is dit team niet hoor! Toen Degenkolb PB won, reden er nog drie van deze mannen in de top mee; Sinkeldam, De Backer, Curvers ... en Teunissen en Andersen en misschien zelfs Waeytens moeten dit ook kunnen. Dus schrijf maar op, vijf top25 plaatsen in PB. :-) En een paar top10 plaatsen in andere kei-WT-koersen moet toch ook kunnen?
21 februari 2017 23:46
Sinkeldam lijkt qua ervaring en leeftijd rijp voor mooie uitslagen dit voorjaar. Verwacht ook veel van SKA. Wellicht beide mannen in de finale namens Sunweb? Met de juiste hulp kan Sinkeldam sowieso hoge ogen gooien in PR!
22 februari 2017 00:37
Gingen ze Matthews geen vlaams programma laten rijden?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.