Sunweb valt tegen in Lombardije: “We konden niet mee toen de koers ontplofte”

Sunweb valt tegen in Lombardije: “We konden niet mee toen de koers ontplofte”

foto: Sirotti

zondag 14 oktober 2018 om 10:22

Sunweb begon met ambitie aan de Ronde van Lombardije. De Duitse formatie had met Sam Oomen en Wilco Kelderman twee troeven om uit te spelen. Beide Nederlanders moesten echter passen toen de koers ontplofte. “Jammer genoeg geen resultaat voor ons”, zo vat ploegleider Arthur van Dongen de dag samen.

Kelderman maakte de voorbije week nog een goede indruk. Zo eindigde hij als zesde in zowel Tre Valli Varesine als Milaan-Turijn. Hij moest in het laatste wielermonument echter genoegen nemen met een 48e plaats, op zeven minuten van winnaar Pinot. “Wilco had niet zijn beste dag”, aldus Van Dongen.

“Oomen kampt al enkele weken met een heupblessure”
Oomen – die als kopman was aangewezen voor Lombardije – finishte als 27e, op bijna vier minuten van de Fransman. Van Dongen laat weten dat de 23-jarige Nederlander al een tijdje kampt met een heupblessure. “Hier heeft hij al een paar weken last van. Daarom gaf hij afgelopen woensdag ook op in Milaan-Turijn.”

“De jongens hebben zich aan het plan gehouden, maar helaas konden Wilco en Sam niet mee toen de koers ontplofte. We hebben als team goed gereden, maar helaas boeken we geen resultaat”, zo concludeert Van Dongen.

Dit artikel delen:

25 Reacties

AlfredoBinda 14 oktober 2018 om 10:29

Dus je weet al een paar weken dat Oomen een heupblessure heeft, maar je stelt hem wel gewoon op in al die Italiaanse wedstrijden…?

Handig zeg, z’n kleine selectie.

ChefSpijker 14 oktober 2018 om 10:32

Denk eerder dat het een beetje als excuus dient voor de mindere prestatie. Dinsdag in Tre Valli reed ie gewoon nog een prima finale en reageerde op uitvallen van oa Nibali achter de groep van Wilco.

Mwielerfan 14 oktober 2018 om 10:33

Terwijl kelderman in vorm moet knechten voor een geblesseerde kopman.
Kelderman volgend jaar ook weg

ChefSpijker 14 oktober 2018 om 10:38

Waar heeft Kelderman de afgelopen week geknecht dan? Die heb ik toch gewoon zelf finales zien rijden. Gister duidelijk niet goed genoeg.

Jungle Man 14 oktober 2018 om 11:19

Eigenlijk moet geconcludeerd worden dat sunweb 3 winnaarstypes heeft in de vorm van dumoulin, kragh andersen en Matthews . De rest van het team doet niet zo vaak mee als het om de knikkers gaat. Hopelijk ontwikkel oomen zich verder

nickdt 14 oktober 2018 om 11:21

Conclusie:

Een halve Oomen is beter dan een hele Kelderman.

marehoek 14 oktober 2018 om 16:08

Dit is toch wel heel somber gesteld.

Vincent Lacressonniere 14 oktober 2018 om 22:36

Dat is toch wel de grootse onzin ooit zeg.

Mwielerfan 14 oktober 2018 om 22:49

Kelderman is twee keer top 10 afgelopen week. Oomen is nergens

Romāns Vainšteins 14 oktober 2018 om 22:58

De Conclusie is eerder dat hun beider bijdrage in de Lombardije niet iets is waar de internationale volger nog lang over na zal peinzen. Het maakt voor dat hele Sunweb uiteraard geen moer uit ook, Lombardia werd niks, en nu dan wat?

Brabander 14 oktober 2018 om 11:38

Oomen is nog erg jong natuurlijk. Die kan zich echt nog wel ontwikkelen. Wat betreft de winnaarstypes: het klopt wel dat het dan van Dumoulin/Matthews/Kragh Andersen moet komen, maar dat heb je bij Jumbo ook. Daar zijn Roglič en Groenewegen de winnaars. Kruijswijk wint nooit wat. Maar je mag wat mij betreft best blij zijn met zulke renners

ghostwriter 14 oktober 2018 om 12:46

Maar LottoNL staat op 32 overwinningen en Sunweb op maar elf.

Petroeshka 14 oktober 2018 om 12:21

Kelderman mist zelfvertrouwen en heeft dit jaar vanuit een spreekwoordelijk ravijn terug moeten komen. Laat die maar eens een heel seizoen doorkomen zonder pech en (ernstige) blessures, dan gaat hij ons zeker verrassen en zal hij de prestaties van Dumoulin in rondes minstens evenaren. Daar gaan wij nog veel plezier aan beleven. Wat betreft Oomen maak ik mij licht zorgen over de aard van zijn blessures, die ontstaan meestal niet door te vallen maar hebben andere oorzaken: is zijn lichaam sterk genoeg om dit nog jaren vol te houden? In het voorjaar heeft hij wekenlang rondgereden met pijn in de knie en nu weer deze heupblessure (alhoewel niet duidelijk is hoe deze precies is ontstaan. Het klinkt wat cru maar ik hoop door een val). Ik snap echt niet dat Sunweb hem heeft meegenomen naar deze laatste koersen.

vlek 14 oktober 2018 om 14:22

Ik hoop inderdaad dat ze met Oomen heel zorgvuldig omgaan en dat dit doorfietsen niet was om de plekjes gevuld te houden.

marehoek 14 oktober 2018 om 16:12

Dus we hebben nog een renner die de twee rondes op het podium kan eindigen ?
Ik ben bang dat dit niet gaat gebeuren en zoals Kruiswijk laatst zei;
Tom Dumoulin is een echte kopman
maar dat zie ik bij Wilco niet gebeuren.

Mwielerfan 14 oktober 2018 om 22:51

Onzin natuurlijk om van kelderman te zeggen dat hij wel even giro wint en tour podium haalt.

Jean Dumas 14 oktober 2018 om 12:23

In Lombardije heersen altijd een beperkt aantal renners, en dan alleen degenen die een goed naseizoen rijden. Valverde is op, Bardet ook. Pinot heeft een bijzonder seizoen met die burn out in de Giro. Roglic heeft mij nog positief verrast, Kelderman en Mollema ook in de semiklassiekers. Bij Sunweb is het gewoon op.

Mwielerfan 14 oktober 2018 om 22:52

Sunweb heeft te weinig renners dus die moeten teveel koersen tov anderen.

ChefSpijker 14 oktober 2018 om 12:24

Kragh staat op 3 profzeges in 3 jaar. Om dat nou een winnaarstype te noemen. Heeft natuurlijk ook niet het specialisme waarmee je makkelijk tig keer wint in het jaar. Een Walscheid wint niet minder vaak, maar die heeft als sprinter ook veel meer kansen gedurende het jaar.

Mwielerfan 14 oktober 2018 om 22:53

En toch is dat voor sunweb al een winnaarstype kennelijk ;)

west 14 oktober 2018 om 13:10

Sunweb heeft gewoon best wel een hele goede selectie. Alleen denk ik dat er, ik vrees vanwege de (commerciële) “visie”, te vaak beslissingen worden genomen die niet het beste zijn voor de renners en niet uitslag- of vormgericht zijn…
Dan heb ik het over het starten met een geblesseerde kopman ipv een potje gaan zitten vrijbuiten, de Giro-Tour combi, de NK trui van Sinkeldam, het alleen aantrekken van knechten voor Dumoulin die heel erg binnen de visie passen, het vasthouden aan die kleine selectie. Pragmatiek is niet altijd de oplossing, maar je wint er soms wel koersen mee…

Mwielerfan 14 oktober 2018 om 22:55

Zelfde geldt voor lotto nl en voorlopers. Gesink en mollema altijd voor de tour terwijl ze giro podia en etappes hadden kunnen bereiken. En vuelta misschien wel meer.

Romāns Vainšteins 14 oktober 2018 om 23:01

Volgend jaar zullen ze dat goed in praktijk brengen met een hyper-tot-de-top klaargestoomde tourploeg en lalalala in het rest van de koersen. Matthews, Kragh en alle anderen van wie je denkt dat ze zelf ook wel eens … incluus.

#1goal4all2get

tendam 14 oktober 2018 om 23:05

@mwielerfan
Klopt geen reet van (zoals vaker). Zowel Gesink als Mollema zijn in de Giro en de Vuelta voor een klassement gegaan. In de Vuelta deden ze beiden mee om het podium.

Tripodboom 14 oktober 2018 om 19:09

Oomen tot kopman bombarderen met een zere heup is niet zo slim, maar ook zonder zere heup zag ik er al niet veel in. Wat heeft Sam tot nu toe gewonnen? Ik ben bang dat dat ook niet snel en niet veel keer gaat gebeuren, lijkt me geen winnaars type! Dan maar een luxe knecht!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.