Sunweb versterkt zich met Australische talenten Hindley en Storer
Jai Hindley in de Tour Down Under
maandag 28 augustus 2017 om 12:48

Sunweb versterkt zich met Australische talenten Hindley en Storer

Jai Hindley en Michael Storer zullen vanaf komend seizoen rijden voor Sunweb. Dit staat te lezen op de website van de Duitse formatie. Beide Australische talenten conformeren zich voor meerdere seizoenen aan de ploeg van onder meer Tom Dumoulin en Wilco Kelderman.

De 21-jarige Hindley, tiende in de voorbije Tour de l’Avenir, tekent een contract tot en met 2020. Hij maakte dit jaar onder meer indruk in de Herald Sun Tour, waarin hij tussen de profs naar een knappe tweede plaats in het eindklassement reed. Hij fietste ook naar korte klasseringen in de Giro Ciclistico d’Italia U23 (3e), Rhône-Alpes Isère Tour (4e) en de Tour Alsace (9e). De keuze voor Sunweb was volgens Hindley een bewuste. “Het is een ploeg die zich intensief bezighoudt met innovatie en het begeleiden van jonge renners. Dit gaf dan ook de doorslag in mijn keuze.”

De 20-jarige Storer – negende in diezelfde toekomstronde – zal de komende twee jaar het wit-zwarte tricot dragen. Zijn beste resultaat dit seizoen is een derde plaats in het eindklassement van de Giro Valle d’Aosta. Ook Storer werd aangetrokken door het opleidende karakter van de ploeg. “Ik wilde naar een team dat ontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan. Sunweb is dan ook de ploeg waar ik me het beste kan ontwikkelen als renner.”

RIDE Magazine
35 Reacties
Sorteer op:
28 augustus 2017 16:24
Meer versterking is zeker goed, maar als dumoulin met Kelderman, Oomen (die dan een jaar ouder is) vervaeke, ten Dam en geschke naar de Tour gaat, heeft hij al een behoorlijk team!
28 augustus 2017 16:28
Betreuren en jammer vinden ok, maar hopen dat Froome een ravijn in rijdt is wel een ander uiterste.
28 augustus 2017 18:07
Met deze twee renners komt het aantal bij Sunweb volgens jaar al uit op 22. En dah hebben de onderstaande renners nog geen contract of ploeg volgend jaar.

Curvers (wordt 38 in december)
Frohlinger
Haga
Lunke
Rohde (trainee)
Langer (trainee)
28 augustus 2017 18:49
@paling
Sky lijkt alleen naar resultaten te kijken, misschien kijken ze bij Giant iets verder, met good legs alleen kom je er niet.
Hoe meer ploegen erbij komen zoals Sky hoe leuker het weer wordt en Sunweb met een derde aan budget is goed op weg.
28 augustus 2017 20:01
Leuk dat een "Nederlandse" ploeg renners koopt. Scheelt weer een hoop Sky bashen.
28 augustus 2017 20:27
@ Covadonga:
deze renners waren contractvrij dus die zijn niet 'gekocht', zoals bijvoorbeeld SKY wel deed met Bernal.
28 augustus 2017 20:44
@Zjoske Dat is inderdaad diep triest als je zoiets hoopt. Maar niemand hier heeft gezegd dat ze dat hoopten en dat is ook helemaal niet waar het over gaat.
28 augustus 2017 22:29
@walkowiak degenkolb en dumoulin waren ook al echt wel bekende talenten bij beloften. Ik volg dat maar beperkt en kende hun namen al. Degenkolb 2de op wk belofte in geelong
29 augustus 2017 06:21
Mensen die de vergelijking maken met Sky gaan voorbij aan de feiten dat Sunweb een veel kleiner budget heeft, wel een opleidingsploeg heeft, en niet sinds 2012 elk jaar de Tour domineerde (afgezien van de pech in 2014). Gaat absoluut niet op dus.
29 augustus 2017 11:00
Bernal en Sivakov zijn nog jong en hebben nog veel te leren. Denk maar niet dat het in steen geschreven staat dat die mannen de komende 10 bij Sky blijven rijden. Met hun opgedane ervaring en wattages gaan ze het Sky (of diens opvolger) nog wel het vuur aan de schenen leggen in de toekomst.

Hindley en Storer zijn wel echt mooie renners. Vooral Storer al veelvuldig in de aanval gezien dit seizoen. Idd een leuke Australische enclave daar.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.