Superprestige Gieten op afgesloten terrein en met weinig publiek
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 28 augustus 2020 om 18:09

Superprestige Gieten op afgesloten terrein en met weinig publiek

De Superprestige Gieten heeft het coronaprotocol bekendgemaakt waarmee op 11 oktober de veldrit door kan gaan. Zo wordt de 45ste editie van de cross verreden op een afgesloten terrein, met 250 vooraf geregistreerde toeschouwers en 200 genodigden.

De basis van het protocol bestaat uit de huidige RIVM-richtlijnen, met nadruk op de anderhalve meter afstand die gehouden moet worden tussen alle aanwezigen. Waar dat niet mogelijk is, is een mondkapje verplicht. Mensen die ziek zijn of (milde) symptomen hebben wordt geadviseerd thuis te blijven.

“Het zijn heel wat maatregelen, maar beter dit dan geen cross voor onze renners en rensters”, aldus de organisatie. “De toekomst van het veldrijden en deze mooie sport hangt ervan af, dus mogen we met aandrang vragen respect te hebben voor elkaar en de maatregelen. Zo maken we er samen een mooie aangename crossdag van.”

Alle deelnemende renners mogen twee begeleiders meenemen die in het bezit zijn van een verzorgers- dan wel mecanicienkaart. Daarnaast wordt het aantal deelnemers per categorie op basis van de parkoersruimte beperkt.

De Superprestige Gieten wil op 11 oktober een veldrit organiseren voor de nieuwelingen (eerste- en tweedejaars), de nieuwelingen meisjes, junioren vrouwen, junioren mannen, elite- en beloften vrouwen en de elite- en beloften mannen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.