Supportersclub Bjorg Lambrecht organiseert twee beloftenwedstrijden

dinsdag 7 juli 2020 om 11:59
Supportersclub Bjorg Lambrecht organiseert twee beloftenwedstrijden

© Cor Vos

De supportersclub van Bjorg Lambrecht is in volle voorbereiding van de memorial van de vorig jaar overleden renner. Het wordt een tweedaagse voor U23-renners op 29 en 30 augustus. “Het was voor zijn overlijden al zijn droom om een wedstrijd  voor beloften in te richten die zijn naam draagt”, vertelt Erné De Blaere van het bestuur van Lambrechts supportersclub.

Twee wedstrijden voor beloften. Eentje op 29 augustus in Ursel, eentje een dag later in het naburige Knesselare. Volgens het bestuur van de supportersclub van Bjorg Lambrecht was dat al langer een droom van hem. “Voorlopig ziet het er goed. De gemeente Aalter en de wielerbond zijn akkoord”, vertelt De Blaere op de regiopagina’s van Het Nieuwsblad. “Al moeten we uiteraard de voorschriften van de veiligheidsraad opvolgen en mag er geen heropflakkering van het virus komen.”

Bedoeling is uiteraard de herinnering aan het onfortuinlijke talent zo levendig mogelijk te houden. Dat doen ze volgende maand overigens ook in de Ronde van Polen, waar ter ere van Lambrecht een jongerenklassement in het leven is geroepen. Er zal een minuut stilte gehouden worden aan het begin van de eerste etappe. En er is een boek op komst, met de titel ‘Ik had een droom’. Daags voor de tweedaagse wordt het voorgesteld en de opbrengst gaat naar de supportersclub en de memorial.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.