Sutton wint sprint in Kuurne (+beeld)
zondag 27 februari 2011 om 17:37

Sutton wint sprint in Kuurne (+beeld)

Chris Sutton (Sky ProCycling) heeft Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. De Australiër was de beste van een omvangrijke groep. Hij kon Yauheni Hutarovich (Française des Jeux), André Greipel (Omega Pharma-Lotto) en Tyler Farrar (Garmin-Cervélo) afhouden.

In het begin van de wedstrijd gingen vijf renners samen weg. De Nederlander Arnoud van Groen (Veranda’s Willemas) ging er vandoor samen met Arnaud Coyot (Saur-Sojasun), Edwig Cammaerts (Landbouwkrediet), Ramunas Navardauskas (Garmin-Cervélo) en Andrew Fenn (An Post). Het vijftal werd wel snel al een viertal, want Fenn kon niet volgen.

De vier bouwden snel een voorsprong van zeven minuten op, maar werden zonder pardon uit de wedstrijd genomen, omdat ze door een rood licht bij een spoorweg waren gereden. Fenn werd zo solo de koploper.

Kort daarna kreeg de Brit het gezelschap van Sander Armée (Topsport Vlaanderen) en Mathieu Ladagnous (Française des Jeux). De drie reden samen ongeveer vijf minuten bij elkaar.

Achteraan schudde Juan Antonio Flecha (Sky ProCycling)aan de boom op de Oude Kwaremont. Alleen Tom Boonen (Quick-Step) kon hem volgen en kort daarna sloten Mirko Selveggi (Vacansoleil) en Ian Stannard (Sky ProCycling) aan. Garmin vond het echter niet goed en haalde het viertal terug, nog voor de Côte de Trieu.

Op de Trieu reed er een zevental renners weg uit het peloton. Thomas Voeckler (Europcar), Jurgen Roelandts (Omega Pharma-Lotto), Maxim Vantomme (Katusha), Sergey Lagutin (Vacansoleil), Martin Velits (HTC-Highroad), Sébastien Minard (Ag2r) en Mathew Hayman (Sky ProCycling) reden naar de twee koplopers toe. De negen konden echter niet vooruit blijven.

Lars Ytting Bak (HTC-Highroad) koos daarna voor de aanval en na een korte solo kreeg hij het gezelschap van Jimmy Engoulvent (Saur-Sojasun), Sébastien Hinault (Ag2r) en Alessandro Proni (Aqua & Sapone). Met nog zes kilometer te gaan en een klein gaatje tot het peloton ging Engoulvent er alleen vandoor.

Een kilometer later werd de rest ingerekend en maakte Tom Boonen de sprong uit het peloton naar de Fransman. De twee probeerden een klein gaatje te verdedigen, ze werden op een kleine twee kilometer teruggehaald onder de impulsen van Team Sky.

In de laatste kilometer werd Chris Sutton uitstekend gebracht door ploegmaat Edvald Boasson Hagen. Hij gooide nog twee keer de deur dicht voor Farrar, maar ook Hutarovich en Greipel konden er niet overheen komen.

Kuurne-Brussel-Kuurne 2011 (193 km – 1.1)
1. Chris Sutton (Australië/Sky ProCycling)
2. Yauheni Hutarovich (Wit-Rusland/Française des Jeux)
3. André Greipel (Duitsland/Omega Pharma-Lotto)
4. Tyler Farrar (Verenigde Staten/Garmin-Cervélo)
5. Jonas Van Genechten (België/La Wallonie-Bruxelles)
6. Sébastien Chavanel (Frankrijk/Europcar)
7. Anthony Ravard (Frankijk/Ag2r-La Mondiale)
8. Edvald Boasson Hagen (Noorwegen/Sky ProCycling)
9. Adrien Petit (Frankrijk/Cofidis)
10. Kristof Goddaert (België/Ag2r-La Mondiale)

Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.