Vanaf september zal Shirin van Anrooij voor Telenet-Baloise crossen. Het 17-jarige Zeeuwse toptalent tekende voor haar hele beloftenperiode een contract bij de ploeg van Sven Nys.

De afgelopen jaren reed Van Anrooij voor Cécémel-Aveve. Ze is verheugd de overstap naar Telenet-Baloise te kunnen maken. “Ik was verrast toen ik door Telenet Baloise Lions gecontacteerd werd. Ik kijk er echt al naar uit”, zegt Van Anrooij in een communiqué. Toekomstige ploegmaats Lucinda Brand, Fleur Nagengast, Marthe Truyen en Ellen van Loy ken ik al. Dat wordt wel een gezellige bende.”

“Met de overstap naar Telenet Baloise Lions hoop ik mijn technische skills te verbeteren, vooral met het oog op de kampioenschappen”, vervolgt ze. “Bovendien moet de cross me sterker maken voor de tijdritten op de weg.” Hierin werd Van Anrooij afgelopen jaar Europees kampioene en vicewereldkampioene bij de juniores. In het veld bemachtigde Shirin al een bronzen medaille op het EK in het Italiaanse Silvelle. Tjidens het aankomende WK in Dübendorf mikt ze ook op eremetaal.

Sterke aanwinst
“Het is mooi dat zo een jonge topper als Shirin zich bij ons team zal voegen”, zegt Sven Nys. “Ze is een sterke aanwinst met oog op de toekomst. Shirin zal bij ons alle kansen krijgen om verder te groeien. Ze is even oud als Ward Huybs en Thibau Nys, dus het is symbolisch dat deze drie renners in augustus samen de overstap zullen maken van de junioren naar de beloften.”

“Mijn allereerste veldrit reed ik op achtjarige leeftijd, maar ik heb het fietsen altijd gecombineerd met andere sporten als triatlon, hardlopen en atletiek. De komende jaren wil ik me meer toeleggen op het fietsen”, stelt de 17-jarige Van Anrooij. “Ik voel dat ik me in het veld al goed kan weren tussen de dames elite.” Dat bewees ze onder meer in de wereldbekerwedstrijden van Heusden-Zolder (8ste), Koksijde (10de) en Tabor (10de). Daarnaast triomfeerde ze al in de crossen in Contern en Pétange en finishte ze afgelopen zaterdag nog op het podium in Gullegem.