Sven Nys stelt voor om de starturen in het veldrijden aan te passen
© Cor Vos
woensdag 6 mei 2020 om 12:54

Sven Nys stelt voor om de starturen in het veldrijden aan te passen

En wat met de cross? Ook die vraag dringt zich logischerwijze op na het bekijken van de nieuwe wielerkalender. Gieten versus Gent-Wevelgem. Of deze: Zonhoven vs Parijs-Roubaix. “Toch moeten we niet met het veldritseizoen gaan schuiven”, vindt Sven Nys.

“Het slechtste wat we kunnen doen, is het veldritseizoen opschuiven en later beginnen crossen”, zegt Sven Nys aan Het Laatste Nieuws. “Want dat zou sponsors wegjagen. We gaan wel combinaties moeten maken. De Tour overlapt met de wedstrijden in september, maar we moeten eerlijk zijn: dat zijn de kleinere crossen.”

De veldritten die samenvallen met de Vlaamse klassiekers hebben het grootste probleem. Zoals hierboven vermeld: de openingsmanche van de Superprestige in Gieten valt samen met Gent-Wevelgem. En op de dag van de klassieker in de Kuil van Zonhoven wordt Parijs-Roubaix verreden.

Starturen aanpassen?
“Een goeie oplossing kan zijn om het startuur in het veldrijden aan te passen”, vindt Nys. “Ofwel een paar uur vroeger, ofwel twee uur later. Er is niks mis om na de middag een uurtje Wereldbeker in Dublin uit te zenden en dan terug te schakelen naar de Ronde van Vlaanderen. Ik heb zelf nog naar het WK op de weg zitten kijken toen ik moest crossen in Zonhoven, het zou dus niet de eerste keer zijn dat de twee disciplines overlappen.”

De enige vraag die Nys zich stelt is of de tv-kijker bereid is om te wisselen van zender, want er zal moeten geschakeld worden tussen Sporza, VTM, Telenet en Proximus. “Vanaf november, wanneer het crossseizoen écht begint, zie ik minder een probleem. De concurrentie van de Vuelta is niet zo groot.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.