Sven Vanthourenhout hekelt materiaalpost: “Het is een drama”

zaterdag 9 november 2019 om 14:44
Sven Vanthourenhout hekelt materiaalpost: “Het is een drama”

foto: Cor Vos

De Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout kijkt uit naar het Europees kampioenschap veldrijden zondag, maar hekelt de materiaalpost in Silvelle. “Het is een drama”, aldus Vanthourenhout. “We moeten even bij de organisatie kijken wat er mogelijk is. Misschien kunnen we zelf iets op poten zetten, zodat Belgische renners toch proper hun fiets krijgen.”

In Silvelle zijn de materiaalposten niet uitgerust met hogedrukreinigers, maar met tuinslangen. Achter deze tuinslangen zit weinig druk, wat het schoonmaken van de fietsen erg moeilijk maakt.

De Belg kan verder leven met het parcours dat zijn veldrijders krijgen voorgeschoteld in Italië. “Dit is echt wat ze zeggen een West-Vlaamse boerencross. Daar is op zich niks verkeerds mee, dat mag af en toe wel voorkomen. Misschien dat de dames en de jeugd te veel moeten lopen, maar voor de profrenners: ook dit behoort tot de cross.”

“Ik vraag dus niet aan de organisatie om iets te wijzigen. Ik ben niet de persoon die voor een tweestrijd probeert te zorgen, maar als er een gevaarlijk obstakel in de cross zit, dan ben ik wel geneigd om mijn mening te zeggen. Het parcours is wat het is”, sluit hij af.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.