Sven Vanthourenhout na Mixed Relay: “Wisten vooraf dat podium onhaalbaar was”

Sven Vanthourenhout na Mixed Relay: “Wisten vooraf dat podium onhaalbaar was”

© Cor Vos

woensdag 22 september 2021 om 18:47
Interview

Geen podiumplaats voor de Belgische estafetteploeg op het WK wielrennen. Het zestal moest vrede nemen met een zevende plaats. “We waren vooraf realistisch”, zegt bondscoach Sven Vanthourenhout. “In dit deelnemersveld hadden we eerder plaats vijf, zes voor ogen. Al is onderweg niet alles perfect verlopen.”

“De vrouwen hebben inderdaad het verschil gemaakt”, realiseerde Belgisch bondscoach Sven Vanthourenhout zich. “Maar dat was ook te verwachten. De mannen houden elkaar meer in evenwicht. Of ik blij ben met die zevende plek? Het is wat het is. Oké, we zaten in de flow van de medailles. Elke dag kwam er eentje bij. Dan hoop je en droom je. Maar toen we intern de deelnemerslijst bekeken, hadden we eerder plaats vijf, zes voor ogen. Zo realistisch waren we wel.”

“Duitsland was onze grote favoriet”, gaat Vanthourenhout verder. “Een ploeg waarin zowel de mannen als de vrouwen goed uitgebalanceerd waren. Dat is niet voor elk land weggelegd. Nederland heeft met voorsprong de beste vrouwen, maar ook zij winnen niet. Wat België betreft, al start je hier met Van Aert en Evenepoel, dan nog was het moeilijk geweest om het podium te halen.”

De kans bestaat dat de Mixed Relay een olympische discipline wordt. Hoe moet dat dan richting Parijs 2024? “Dat is nu wel heel ver vooruitkijken. Er is wel wat jeugd op komst. En wat de vrouwen betreft, moeten we misschien zelfs verder kijken dan Parijs.” Dat vandaag overigens niet alles perfect verliep, gaf Vanthourenhout nog mee. “Shari Bossuyt kende problemen met haar versnellingsapparaat. Dat is een stressmomentje voor zo’n jong iemand. En de mannen reden zonder communicatie. Dat is ook niet ideaal. Al ben ik de eerste om toe te geven dat we anders geen veertig seconden sneller gereden zouden hebben.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.