Sven Vanthourenhout na positieve tests: “Waar we bang voor waren, is de realiteit geworden”
foto: Cor Vos
maandag 24 januari 2022 om 12:17

Sven Vanthourenhout na positieve tests: “Waar we bang voor waren, is de realiteit geworden”

De Belgische delegatie voor de wereldkampioenschappen veldrijden in Fayetteville reist vandaag zonder Quinten Hermans en junior Xaydee Van Sinaey naar de Verenigde Staten. Beide veldrijders testten positief op het coronavirus. Een domper voor bondscoach Sven Vanthourenhout die zijn vrees bewaarheid zag worden.

Hermans en Van Sinaey testten zondag na de cross van Hoogerheide positief op het coronavirus. Na de wedstrijd werd iedereen van de Belgische ploeg getest, omdat vandaag de vlucht gepland stond naar Chicago. “Het was sowieso bang afwachten na die PCR-testen. Wanneer je dan plots een naam ziet verschijnen op je telefoon, dan weet je al hoe laat het is. Waar we bang voor waren, is de realiteit geworden”, vertelde Vanthourenhout in gesprek met Sporza.

Met Hermans, winnaar van de Wereldbeker van Fayetteville en nummer vier van de UCI-ranking, verliest de Belgische ploeg een belangrijke pion bij de profs. Vanthourenhout: “Dat zal zich laten voelen de komende dagen, ook zondag in de wedstrijd. Als je kijkt naar het aantal besmettingen en de grootte van onze delegatie was het realistisch dat er positieve gevallen zouden zijn, maar elke naam is er eentje te veel.”

Ook Xaydee Van Sinaey reist niet mee naar de Verenigde Staten. Voor de eerstejaars juniore, de regerende Belgische kampioene bij de U19, zou het haar eerste wereldkampioenschap worden. “Dat doet evenveel pijn”, zegt Vanthourenhout. “Dit WK was een grote ervaring geweest voor een meisje van 16.” Afgelopen week kreeg ook eerstejaars junior Ferre Urkens hetzelfde nieuws als Hermans en Van Sinaey. Ook hij moet noodgedwongen thuisblijven.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.