Sven Vanthourenhout onthult Belgische selectie voor Olympische Spelen
foto: Cor Vos
dinsdag 25 juni 2024 om 10:46

Sven Vanthourenhout onthult Belgische selectie voor Olympische Spelen

De selectie van België voor de Olympische Spelen is bekendgemaakt. Naast Remco Evenepoel en Wout van Aert, die al zeker waren van hun plekje, neemt bondscoach Sven Vanthourenhout ook Tiesj Benoot en Jasper Stuyven mee naar Parijs.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Evenepoel en Van Aert hebben allebei de nodige tegenslag gehad dit voorjaar. Evenepoel brak zijn sleutelbeen en schouderblad bij een val in de Ronde van het Baskenland, Van Aert liep dan weer een sleutelbeenbreuk in Dwars door Vlaanderen. Hij brak daar ook meerdere ribben. Inmiddels hebben beiden echter alweer hun rentree gemaakt en zaterdag staan ze alle twee aan de start van de Tour de France. Op de Olympische Spelen zullen ze zowel de tijdrit (27 juli) als de wegrit (3 augustus) rijden.

Geen Philipsen en De Lie
Benoot en Stuyven, die ook beiden de Tour betwisten, doen in Parijs enkel de wegrit. Terwijl het voor Stuyven zijn eerste deelname aan de Olympische Spelen is, was Benoot er drie jaar geleden ook al bij in Tokyo. Hij reed ook daar in dienst van kopmannen Remco Evenepoel en Wout van Aert. Laatstgenoemde pakte in de wegrit het zilver.

Met de keuze voor Benoot en Stuyven laat Vanthourenhout dus onder meer Arnaud De Lie, Jasper Philipsen en Thibau Nys thuis. Laatstgenoemde stond overigens al niet op de longlist, die de bondscoach eind 2023 naar buiten bracht. Belgisch kampioen De Lie en Philipsen, dit jaar winnaar van onder meer Milaan-San Remo, waren wel onderdeel van deze voorselectie met daarop zestien namen.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
25 juni 2024 13:15
Terechte selectie lijkt me, ook al is er in België veel concurrentie met mannen als De Lie, Philipsen, Van Gils, Nys, Wellens, etc... Voor het allergrootste werk hebben Evenepoel & van Aert toch net een streepje voor. Wel hopen dat Stuyven niet uitgewrongen uit de Giro-Tour-combo komt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.