Sweeck over Van Aert: “Denk dat het duidelijk is dat hij voor de weg heeft gekozen”
In één beeld gevangen: Van Aert, Van der Poel en Sweeck (rechts) - foto: Photopress
woensdag 28 november 2018 om 13:11

Sweeck over Van Aert: “Denk dat het duidelijk is dat hij voor de weg heeft gekozen”

Laurens Sweeck was tijdens de vorige winter vaak de derde crosser achter Wout van Aert en Mathieu van der Poel. De veldrijder van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice is in de pikorde inmiddels voorbijgestreefd door Toon Aerts en Michael Vanthourenhout, maar dat maakt volgens hem niets uit. “Er kan er maar eentje winnen en dat is op dit moment Mathieu”, vertelt hij aan Wielerkrant.be.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Volgens Sweeck hoeft Van Aert zijn mindere resultaten niet te wijten aan een slechtere conditie. “Vorig jaar reed hij ook niet zijn beste seizoen, maar toch werd hij op een grandioze manier wereldkampioen. Ik denk dat het duidelijk is dat hij zijn keuze voor de weg gemaakt heeft.” Desalniettemin denkt de Belg dat zijn landgenoot niet snel meer zal winnen van Van der Poel. “Mathieu is nog jong en nog niet op zijn best. Dat niveau zal de komende jaren alleen nog maar stijgen. Hij verkeert op dit moment in bloedvorm. Alles wat hij doet, lukt ook. Ongezien, hij heeft echt alles.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.