Sweeck houdt Meisen en Van der Poel af in Neerpelt

zaterdag 27 oktober 2018 om 15:59
Sweeck houdt Meisen en Van der Poel af in Neerpelt

foto: PhotoPress.be

Laurens Sweeck heeft, weliswaar in afwezigheid van de meeste grote namen, de GP van Neerpelt op zijn naam geschreven. De renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice was in de Limburgse gemeente sterker dan de Duitser Marcel Meisen en onze landgenoot David van der Poel.


Toppers afwezig
Daags voor de belangrijke Superprestigemanche in Ruddervoorde, lieten toppers als Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Toon Aerts en Lars van der Haar de GP van Neerpelt nog links liggen. Dat bood dan weer kansen voor jongens als David van der Poel en Kevin Pauwels, vandaag de snelste starters. Voor de Brit Daniel Tullett was het toen al einde verhaal door een valpartij. Ook dat andere Britse toptalent, Tom Pidcock, miste zijn start volledig en zou nooit meer aan de kop van de koers verschijnen.

De eerste echte afscheiding kwam er vooraan pas na een kwartier koers. Telenet-Fidea-ploegmaats Quinten Hermans en Corné van Kessel nestelden zich vlak voor de technische zone voorin, maar net op dat moment ging Van Kessel brutaal onderuit in een bocht. Hermans kreeg op die manier een mooi kloofje cadeau, maar was blijkbaar niet zinnens om zo vroeg in de wedstrijd alleen op avontuur te gaan.

foto: PhotoPress.be

Sweeck alleen na val Vanthourenhout
Tien minuten later was het wederom Hermans die aan de basis lag van een nieuwe schifting. De régionale de l’étape ging in de fout op een hellinkje en hield daarbij een vijftal renners op. Alleen Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout ontsnapten, en dus leken zij vertrokken voor een leuke tweestrijd. Niet veel later ging Vanthourenhout in de fout. De West-Vlaming viel en moest Sweeck laten rijden. In geen tijd reed Sweeck, voorbije twee jaar winnaar in Neerpelt, tien seconden bij elkaar.

Daarachter verenigden de troepen van Corendon-Circus zich. Eerst Tom Meeusen, dan David van der Poel en tot slot Marcel Meisen probeerden alle drie het gaatje met Sweeck te dichten, maar de renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice was simpelweg te sterk. Duits kampioen Meisen kwam op een bepaald moment nog tot op vijf seconden van de eenzame leider, die zijn eerste seizoenszege boekte.

foto: PhotoPress.be

Soudal Classics 2018-2019
Uitslag manche 1: Neerpelt

1. flag-be Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
2. flag-de Marcel Meisen (Corendon-Circus)
3. flag-nl David van der Poel (Corendon-Circus)
4. flag-be Diether Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
5. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus)
6. flag-cz Michael Boros (Creafin-Tuv Sud)
7. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Fidea Lions)
8. flag-nl Corne van Kessel (Telenet-Fidea Lions)
9. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal)
10. flag-be Wietse Bosmans (Steylaerts-777)

Dit artikel delen:

5 Reacties

Dolfy 27 oktober 2018 om 16:11

Mooie veldrit gezien, veel wisselingen en dat Laurens Sweeck weer weet te winnen is toch knap. Sterk gereden ook van Meisen en David van der Poel. Soete de grootste tegenvaller toch… En Pidcock die na een slechte start blijkbaar over de toeren heeft gereden nadat hij zich tussen 14e en 20ste plek terug had gereden, en zo weer terug is gevallen.

Brabander 27 oktober 2018 om 16:50

D’n Kevin heeft het ook niet meer. Die haalt in dit veld nog net top 10

Mwielerfan 27 oktober 2018 om 17:39

Meeusen 5de!

kielabokki 28 oktober 2018 om 09:13

In de titel moet natuurlijk David van der Poel staan, behalve als je extra clicks belangrijker zijn.

Veloburto 28 oktober 2018 om 09:40

Klikbeet…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.