Sweeck kan leven met plek vijf op WK, Merlier sluit seizoen af als achtste

zondag 2 februari 2020 om 17:07

Belgisch kampioen veldrijden Laurens Sweeck kwam op het WK in Dübendorf niet verder dan een vijfde plaats. Daar kon de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal mee leven, gezien de omstandigheden. Tim Merlier moest genoegen nemen met plek acht. Niet waar hij voor kwam, maar ook de Belgisch kampioen op de weg kwam niet verder.

“Ik had soms het gevoel dat er meer in zat”, stelt Sweeck na afloop. “Ik dacht dat ik in de finale over zou hebben, maar in de laatste twee rondes kreeg ik er geen cadansen meer in. Uiteindelijk kwam ik nog kort op Wout van Aert. Maar de topfavoriet heeft gewonnen. Er was niet veel aan te doen. Ik ben nooit in de koers geweest voor het podium of om nog korter te eindigen. Dus ik ben tevreden met mijn vijfde plaats. Toon Aerts kon van ons nog het langste volgen. Maar dit parcours liegt niet en de sterkste heeft gewonnen.”


Merlier: “Van der Poel tilt ons allemaal naar een hoger niveau”

Merlier vertelt dat de Belgen wisten dat het moeilijk zou zijn om Van der Poel te kloppen. “Zelf kwam ik voor meer dan een achtste plek. Maar het was niet mijn ding hier. In de eerste ronde voelde ik al dat het tempo te hoog was. Mijn eigen tempo lag niet hoog genoeg. Mathieu opende heel hard. Zijn basistempo ligt veel hoger dan die van ons. Het is een fenomeen. Je kunt er niets tegen doen. Hij is een supertalent. Ik kijk altijd met een open mond naar hem. Ik vloek soms weleens dat hij juist in mijn generatie rijdt. Maar hij heeft ons allemaal ook naar een hoger niveau getild, vergeet dat niet.”

Voor Merlier is het veldritseizoen nu ten einde. De Belgisch kampioen op de weg rijdt in februari zijn eerste wedstrijd in de Ronde van Antalya, gevolgd door onder meer Kuurne-Brussel-Kuurne, de GP Samyn, de Ronde van Drenthe en Nokere Koerse.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.