Sweeck na winst in Oostmalle: “Ik voelde dat ik heel goede benen had”

zondag 21 februari 2021 om 17:22
Sweeck na winst in Oostmalle: “Ik voelde dat ik heel goede benen had”

foto: Cor Vos

Laurens Sweeck sloot in Oostmalle zijn veldritwinter af met een overtuigende overwinning. Het zag er lang niet naar uit voor de crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal, want zijn start was slecht. “In begin was ik wat gefrustreerd toen er een gat viel op een wat onprofessionele manier”, reageert hij na afloop.

“Ik twijfelde wat vooraf, maar het ging heel goed vandaag”, blikt Sweeck terug. “Ik was slecht weg, als tiende denk ik. Ze reden daar bewust traag voor mij, zodat ik drie man zag vertrekken (TOon Aerts, David van der Poel en Quinten Hermans, red.), terwijl ik in het bos niemand voorbij kon.”

Daarna kwam hij pas op gang. “Ik voelde dat ik heel goede benen had en ik heb direct doorgezet. Erop en erover. Gisteren had ik slechte benen, geen power en was ik niet flitsend. Maar vandaag had ik dat allemaal wel. En op een omloop als deze, die mij op het lijf geschreven is, weet je dat je niet moet wachten”, vindt hij.

Sweeck kan terugkijken op een seizoen met vijf overwinningen. “Een goed seizoen. Ik heb mijn tricolore laten zien en had één mindere periode, dat wel. Maar ik sluit goed af. Over de ganse lijn toch tevreden en met goed gevoel de zomer in. Het doet deugd om de laatste ronde te kunnen uitbollen. Dit is dan ook een mooie afsluiter voor mezelf.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone