‘Sweeck onderweg naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice’
foto: Orange Pictures / Sportfoto
zondag 7 januari 2018 om 17:34

‘Sweeck onderweg naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice’

Laurens Sweeck verkast binnenkort wellicht naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. Volgens Sporza is de veldrijder een contract tot 2021 aangeboden bij de continentale wielerploeg.

Op dit moment ligt hij nog onder contract bij Era-Circus. Pauwels Sauzen-Vastgoedservice toont momenteel echter flink interesse in de jonge coureur. Vader Stefan Sweeck bevestigt dit aan Sporza. “Er is interesse van beide kanten. Ik denk dat er momenteel wel gepraat wordt, maar het is aan Laurens om de keuze te maken waar hij zich het beste bij voelt”, vertelt hij.

Sinds 2014 rijdt de 24-jarige Leuvenaar, tot voor kort samen met zijn broers Diether en Hendrik, voor Era-Circus, wat destijds bekend stond als Corendon-Kwadro. Dit seizoen wist hij driemaal te winnen. Aan het begin van het seizoen won hij in de Verenigde Staten de Jingle Cross en Crossvegas. Tevens soleerde hij in Neerpelt naar winst.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
7 januari 2018 17:41
edit redactie: bedankt, aangepast

Pauwels sauzen moet iets, zie rijden amper in beeld dit seizoen. Voor Laurens moet het, buiten salaris of materiaal, niet veel uitmaken, hij is toch al kopman
7 januari 2018 17:54
Moet Hendrik zijn
7 januari 2018 17:57
Sweeck is ook een goede weg renner aan het worden, een ploeg die ook een aantal semiklassiekers mag rijden lijkt me het beste voor hem! Beetje een van Aert programma wellicht.
7 januari 2018 18:17
@KnightBiker: Pauwels heeft juist hun wegteam opgeheven.
7 januari 2018 18:27
edit redactie: bedankt, aangepast
Pauwels Sauzen leunt nu te zwaar op Jens Adams en Rob Peeters stopt. Logisch dus deze interesse, maar wat blijft er dan nog van ERA-Circus over? Alleen Bosmans?
7 januari 2018 18:42
Circus is toch ook overgestapt naar het team van Mathieu? Misschien de zwanenzang van Roodhooft 2
7 januari 2018 19:08
@HoofdIsVrij

Ze hebben ook nog Annemarie Worst.
7 januari 2018 20:05
@HoofdIsVrij Als Laurens echt vertrekt, blijft inderdaad alleen Bosmans over met Yorben van Tichelt en 2 beloftes + Annemarie Worst. Dan zullen er nog wel nieuwe crossers bij moeten komen.
@Thijs E Circus stapt inderdaad over naar het team van Van der Poel, maar lees op de website van de ploeg dat ze al een nieuwe sponsor hebben en al aantal co sponsors die verlengt hebben tot 2020.

Zou me niets verbazen als Sweeck uiteidelijk zal gaan verlengen en de uitspraken van z'n vader bedoelt waren om de prijs nog even op te drijven.
8 januari 2018 11:27
Wat verdient zo'n Laurens Sweeck nou op jaarbasis? 1 ton?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.