Sweeck verslaat Venturini en sterke Van Kessel in Hasselt
Foto: Marcel Koch
zaterdag 19 november 2016 om 16:00

Sweeck verslaat Venturini en sterke Van Kessel in Hasselt

Laurens Sweeck heeft zich tot opvolger van Sven Nys gekroond in de Soudal Classic van Hasselt. De Belg reed in de voorlaatste ronde weg van Fransman Clément Venturini en onze landgenoot Corné van Kessel.

Venturini opent ijzersterk
In afwezigheid van Mathieu van der Poel en Wout van Aert waren Fransman Clément Venturini en pan-Amerikaans kampioen Stephen Hyde de opvallende namen op de eerste startrij. Het was ook Venturini die het snelst uit de startblokken schoot en vervolgens de eerste ronde voor zijn rekening nam. Alle toppers die aan de start gekomen waren gingen mee in zijn spoor, met uitzondering van het Marlux-Napoleon Games-duo Kevin Pauwels-Klaas Vantornout. Zij zouden nooit vooraan te zien zijn.

Van Kessel kleurt de koers
Ronde twee was het sein voor Corné van Kessel om naar de leiding te snellen. Vanthourenhout – op dat moment aan het wiel van Van Kessel – liet een gaatje vallen, waardoor hij een kloof kreeg. De in België woonachtige Nederlander reed enkele rondjes alleen aan de leiding, tot topfavoriet Laurens Sweeck samen met Venturini halverwege de wedstrijd de aansluiting maakte. Net op dat moment ging Sweeck tegen de vlakte bij een sprong over de balkjes en maakte Venturini een schuiver, dus kreeg Van Kessel weer vrij spel.

Sweeck deelt het beste in
Na een lange achtervolging, waarin vooral Venturini het kopwerk voor zijn rekening nam, voegden Sweeck en de Fransman zich op drie rondjes van het einde alsnog terug bij Van Kessel. Het was toen al duidelijk dat bij de Nederlander het beste eraf was. Ook Venturini had met zijn krachten gewoekerd, dus besloot Sweeck in de voorlaatste ronde al zijn troeven op tafel te gooien in de technische zone. De Fransman en de Nederlander kraakten, waardoor Sweeck zijn tweede seizoenszege kon grijpen.

Soudal GP van Hasselt 2016
1. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Murprotec)
2. flag-fr Clément Venturini (Cofidis)
3. flag-nl Corné van Kessel (Telenet-Fidea)
4. flag-be Vincent Baestaens (Beobank-Corendon)
5. flag-be Wietse Bosmans (Beobank-Corendon)
6. flag-be Tim Merlier (Crelan-Vastgoedservice)
7. flag-de Philipp Walsleben (Beobank-Corendon)
8. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Fidea)
9. flag-de Marcel Meisen (Steylaerts-Verona)
10. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-Verona)

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
19 november 2016 16:45
Sterke race van Van Kessel. Venturini komt ook gelukkig op stoom na een wel erg sterk wegseizoen van hem. Rare race van Vanthourenhout. Sowieos was Marlux-Napoleon Games nergens te bekennen verder. Ze kwamen om te winnen zeiden ze zelf.. Oef, wat een domper dan dat er niemand in de Top 10 rijdt zelfs.
19 november 2016 18:16
ik denk dat de marlux ploeg zijn langste tijd heeft gehad.
19 november 2016 18:28
Moet Van Kessel weg dan bij Nys? Dacht dat die de ploeg juist wat wilde uitbreiden. Alleen Van Amerongen moest zeker vertrekken, maar die presteert ook al tijden niets en is een stuk ouder. Van Kessel is nog steeds maar 25, zit wellicht nog wel wat rek in. Wel mooi om Venturini eens te zien in een Vlaamse cross (los van Wereldbekers). Hopelijk pikt hij er eens vaker één mee.
19 november 2016 19:25
@ chef nee hij blijft ik vergiste me met van amerongen die wel weg moet.
19 november 2016 21:34
mooi uurtje in het veld.jammer dat de echte top er niet was maar maakt de koers
ook wel weer boeiender.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.