Tábor wil WK veldrijden 2024 organiseren

dinsdag 12 november 2019 om 15:41
Tábor wil WK veldrijden 2024 organiseren

foto: Cor Vos

Tábor stelt zich kandidaat om in 2024 het WK veldrijden te organiseren. Dat heeft de organisatie van de Tsjechische veldrit aangegeven op een persconferentie voorafgaand aan de Wereldbeker-manche. Tábor was al drie keer eerder gaststad.

“We zullen ons best doen om dit voor elkaar te krijgen, want Tábor verdient het”, zegt Petr Marek, de voorzitter van de Tsjechische wielerbond. Ook burgemeester Stepan Pavlik ziet het evenement graag naar zijn stad komen. “Veldrijden is van Tábor”, laat hij weten. De organisatie heeft aangekondigd dat het parcours voor een nieuw WK voor tweederde gewijzigd zal worden ten opzichte van het huidige parcours.

De laatste keer dat het wereldkampioenschap neerstreek in de regio Zuid-Bohemen was in 2015, toen Mathieu van der Poel bij zijn debuut direct de titel pakte. Bij de vrouwen ging Pauline Ferrand-Prévot er destijds met het goud vandoor. Ook in 2010 en 2001 was het WK al in Tábor.

Tijdens het aankomende WK veldrijden in Dübendorf, Zwitserland wordt bekendgemaakt waar het circus in 2024 naartoe gaat. Ook het Franse Liévin is in de race om de organisatie, wist WielerFlits in september al te melden.

Waar vindt het WK veldrijden de komende jaren plaats?
2020: flag-ch Dübendorf
2021: flag-be Oostende
2022: flag-us Fayetteville
2023: flag-nl Hoogerheide
2024: flag-cz Tábor? flag-fr Liévin?

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.