Taco van der Hoorn op verkenning met oud Volkswagen-busje
dinsdag 20 november 2018 om 09:09

Taco van der Hoorn op verkenning met oud Volkswagen-busje

Taco van der Hoorn is met een indrukwekkende onderneming bezig buiten het seizoen. De 24-jarige Nederlander tourt een maand lang met een 36 jaar oude oldtimer door Europa. Van der Hoorn doet met zijn Volkswagen-busje verschillende parcoursen van voorjaarsklassiekers aan, laat hij zien aan Het Nieuwsblad.

In 2017 reed de Rotterdammer al enkele Vlaamse klassiekers, zoals Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. Beide wedstrijden wist hij niet te finishen. “Ondertussen is er alweer een pak veranderd, zoals de finale van de Omloop”, geeft Van der Hoorn als reden om de parcoursen nog eens van dichtbij te gaan bekijken. “Ik heb telkens ongeveer honderd kilometer gereden. Vooral met extra focus op de stroken vóór de hellingen, die belangrijk zijn voor de positionering. Ik maak notities die ik in de lente kan gebruiken.”

Een van de belangrijkste vragen aan Van der Hoorn is waarom hij dit buiten het seizoen doet. “Omdat ik daar nu de tijd voor heb”, luidt zijn heldere antwoord. “Tijdens het voorjaar ben je met andere trainingen bezig.” Van der Hoorn gaat binnenkort ook nog drie dagen naar Roubaix om daar onder meer de bandendruk te testen. “In totaal heb ik de afgelopen week zo’n 25 uur op de fiets gezeten. Best veel voor deze periode, maar zo voelt het helemaal niet.” De etappewinnaar van de BinckBank Tour reist helemaal alleen. “Ik vind het wel lekker om alleen te zijn. Nu heb ik extra veel tijd om na te denken en alles een plaats te geven.”

Na Roubaix gaat Van der Hoorn verder naar Frankrijk en Italië. Hij rijdt onder meer over de parcoursen van de Strade Bianche en Milaan-San Remo. Zijn reis eindigt in Albanië en Montenegro. “Het enige dat vaststaat, is dat ik op 8 december weer thuis moet zijn om mij helemaal klaar te stomen voor 2019”, vertelt de renner die volgend jaar een transfer maakt van Roompot-Nederlandse Loterij naar Team Jumbo.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.