Tadej Pogacar berust in nederlaag: “Geen spijt, ik heb alles gegeven”

donderdag 21 juli 2022 om 18:36
Video

Tadej Pogačar deed vandaag nog een ultieme poging om de Tour de France op zijn kop te zetten, maar de Sloveen slaagde er weer niet in om geletruidrager Jonas Vingegaard te lossen. Op de slotklim naar Hautacam deelde die laatste vervolgens nog een mokerslag uit aan Pogačar, die in de laatste kilometers nog een minuut moest prijsgeven.

Pogačar werd vandaag dus met zijn neus op de feiten gedrukt, maar kan leven met de nederlaag. “Ik heb vandaag echt alles gegeven. Ik kan de Tour niet op een betere manier verliezen”, vertelde de renner van UAE Emirates aan onder meer Sporza. “Ik heb dus geen spijt. Jumbo-Visma heeft het deze Tour echt perfect gedaan, chapeau. Ze waren vandaag gewoon te sterk. De beste man heeft gewonnen.”

De wet van de sterkste
De tweevoudige Tourwinnaar deed er op de voorlaatste klim, de steile Col de Spandelles, nog wel alles aan om Vingegaard te kraken. Bergop versnelde hij meerdere malen, maar ook bergaf probeerde hij het een keer. Dat moest de Sloveen echter bekopen met een valpartij. “Het was geen erge val, ik heb alleen wat blauwe plekken. Toch voelde ik het wel op de slotklim. Ik had nog wel de hoop om iets te doen, maar kon niet volgen.”

Pogačar moest passen onder het beulswerk van een ijzersterke Wout van Aert. “Ik heb het nog geprobeerd, maar het ging niet meer. Ik moest lossen en het was niet meer mogelijk om weer terug te komen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone