Tadej Pogacar bevestigt deelname aan Ronde van Vlaanderen
foto: Cor Vos
maandag 12 december 2022 om 17:49

Tadej Pogacar bevestigt deelname aan Ronde van Vlaanderen

Mathieu van der Poel en Wout van Aert zijn gewaarschuwd: Tadej Pogačar zal ook volgend jaar weer aan de start verschijnen van de Ronde van Vlaanderen. Dat heeft de veelzijdige Sloveen, die momenteel in Spanje verblijft voor een trainingsstage, vandaag laten weten op een persmoment.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In 2022 maakte Pogačar zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen. En hoe. Hoewel hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een vierde plaats, was de tweevoudige Tourwinnaar de grote smaakmaker van de wedstrijd. De Sloveen reed samen met de uiteindelijke winnaar Mathieu van der Poel naar de finish in Oudenaarde, maar Pogačar viel na een knotsgekke laatste kilometer alsnog naast het podium.

Dwars door Vlaanderen als laatste test
Dit tot ongenoegen van Pogačar, die volgend jaar hoopt op een betere afloop in Vlaanderens Mooiste. “De Ronde van Vlaanderen wordt één van mijn grote doelen van het voorjaar”, citeert Het Nieuwsblad. In aanloop naar de Ronde zal hij – net als dit jaar – ook starten in Dwars door Vlaanderen.

In de zomer richt de nog altijd maar 24-jarige Sloveen zich weer op de Tour de France. Ook in de Franse ronde heeft hij wat goed te maken, nadat hij in de voorbije Tour zijn meerdere moest erkennen in Jonas Vingegaard.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.