Tadej Pogacar bijna hersteld van verkoudheid: “Over twee à drie dagen weer de oude”
Foto: Cor Vos
dinsdag 14 mei 2024 om 13:52

Tadej Pogacar bijna hersteld van verkoudheid: “Over twee à drie dagen weer de oude”

Tadej Pogacar staat dan wel in een luxepositie na negen dagen koers, maar hij zal op de aankomst bergop naar Bocca della Selva wel weer op de afspraak moeten zijn. “Het is een goede rustdag geweest, ik ben terug klaar om te racen”, zegt hij voor de start bij Eurosport.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor de rustdag gaf de Sloveen van UAE Emirates toe dat hij kampt met een verkoudheid en verstopte neus. Hoe gaat het daar intussen nog mee? “Het is beter met mijn verkoudheid, we zullen zien hoe het gaat en hoe moe ik al ben. De verstopte neus zou helemaal moeten verdwijnen in de komende twee of drie dagen.”

Toch heeft Pogacar geen schrik van de slotbeklimming. “We gaan koersen zoals we elke dag doen. We controleren en houden de hele ploeg goed samen. Andere renners zullen snel moeten rijden als ze in de ontsnapping willen zitten.”

De Bocca della Selva kent de rozetruidrager echter nog niet. “Het lijkt een lange beklimming, als ik het hoogteprofiel zo bekijk. Dat is niet gemakkelijk, met ook enkele dalende stukken tussenin. Het wordt interessant om de dynamiek te zien, maar het lijkt me wel een mooie finish.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.