Tadej Pogacar blikt vooruit: “Kijk meer uit naar Livigno dan naar de tijdrit”
Foto: Cor Vos
donderdag 16 mei 2024 om 18:10

Tadej Pogacar blikt vooruit: “Kijk meer uit naar Livigno dan naar de tijdrit”

Tadej Pogacar werd in de twaalfde Girorit – logischerwijs, gezien het parcours – niet aan het wankelen gebracht, maar zat met zijn hoofd al opvallend veel bij de komende dagen. Dat vertelde hij achteraf bij Eurosport.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het plan voor vandaag was om de vroege ontsnapping te laten gaan. Daarna moesten we kijken of er gevaarlijke namen mee waren en vervolgens een tempo rijden dat we wilden tot de aankomst. Het was nog beter dat Bahrain Victorious dat tempo in onze plaats kwam maken, dan moesten we daarmee al geen extra energie verspillen. Het was een heel goede dag voor ons. Natuurlijk was het zwaar, maar ik heb er wel van genoten.”

Met de uitkomst kon de Sloveen dan ook leven. “We hebben weer wat mensen blij gemaakt, door hen ruimte te geven, denk ik. Maar voor alle duidelijkheid: Alaphilippe verdient de zege heel hard. Hij heeft vandaag sterk gereden.”

Aan aanvallen op het steile klimmetje op tien kilometer van de meet dacht Pogacar geen seconde. “Het had gekund om daar wat tijd te pakken, zeker omdat er ook een tricky afdaling op volgde. Maar uiteindelijk riskeer je er meer gevaar mee dan dat je er kan winnen. Het was beter om goed die controle te houden en je energie te sparen voor het weekend. Dat wordt al zwaar genoeg.”

Zwaar weekend
Het is duidelijk dat Pogacar daar momenteel vooral aan denkt. “Naar de tijdrit kijk ik niet zo uit. Die ligt me niet zo goed. Het is daar heel vlak en dan doe ik het vaak niet super. Ik ga mijn kans wel wagen en me daar de volle honderd procent geven.”

“Ik kijk meer uit naar de dag nadien, op zondag. De etappe naar Livigno is echt een monsterlijke rit. Daar gaan we grote verschillen krijgen. Zeker als het weer zijn rol speelt. Het wordt een van de zwaarste ritten die we al gedaan hebben, als ik kijk naar de afstand en de hoogtemeters. Ik voel me klaar, de ploeg is ook klaar. En vorige keer heb ik bewezen dat ik daags na de tijdrit goede benen heb.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.