Tadej Pogacar: “De koers zal vandaag echt exploderen”
foto: Cor Vos
vrijdag 6 september 2019 om 10:08

Tadej Pogacar: “De koers zal vandaag echt exploderen”

Tadej Pogačar is zonder enige twijfel de revelatie van de Vuelta a España. De 20-jarige Sloveen staat na twaalf etappes op de vijfde plaats in het klassement, maar de renner van UAE Emirates zal vandaag weer op de toppen van zijn kunnen moeten presteren. “De koers zal echt exploderen”, zo verwacht Pogačar.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De klimmer kende geen problemen in de etappe naar Bilbao, ook al viel Miguel Ángel López aan op de laatste klim van de dag. “De slotklim (de Alto de Arraiz, red.) was vrij zwaar, maar gelukkig was er verder geen gevaar. Een kopgroep kreeg uiteindelijk de ruimte”, aldus de winnaar op Cortals d’Encamp.

“Het was een vrij pittige etappe, maar het was voor de klassementsrenners ook een vrij rustige dag.” Vandaag zullen we hoe dan ook vuurwerk krijgen tussen de favorieten voor de eindzege, aangezien de dertiende rit finisht op de top van de gevreesde Los Machucos. “De koers zal vandaag echt exploderen”, zo concludeert Pogačar.


Vuelta 2019: Voorbeschouwing bergetappe naar Los Machucos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.