‘Tadej Pogacar denkt aan andere opbouw richting de Tour de France’
foto: Cor Vos
dinsdag 27 april 2021 om 08:58

‘Tadej Pogacar denkt aan andere opbouw richting de Tour de France’

Tadej Pogačar kende een zeer succesvol voorseizoen, maar vanaf nu staat alles in het teken van de Tour de France. De Sloveen van UAE Emirates reed vorig jaar het Critérium du Dauphiné in aanloop naar de Tour, maar de klimmer gaat nu wellicht voor een andere opbouw richting de Franse ronde.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport is de kans groot dat Pogačar (22) deze zomer niet zal deelnemen aan het Critérium du Dauphiné (30 mei-6 juni), voor veel renners een belangrijke voorbereidingskoers met het oog op de Ronde van Frankrijk. In 2020 koos Pogačar wel voor de combinatie Dauphiné-Tour.

Ronde van Slovenië 
De renner van UAE Emirates eindigde vorig jaar als vierde in de voorbereidingskoers, om vervolgens na een nagelbijtende finale zijn eerste Tour de France te winnen. Pogačar zal dit seizoen waarschijnlijk in eigen land blijven om de Ronde van Slovenië (9-13 juni) en de nationale kampioenschappen (17 en 20 juni) te betwisten.

De 108ste editie van de Tour de France begint een week na de Sloveense titelstrijd op de weg, op zaterdag 26 juni met een etappe van Brest naar Landerneau. Primož Roglič, de grootste uitdager van Pogačar in de aankomende Tour, besloot eerder al om helemaal geen wedstrijden meer te betwisten in aanloop naar de ronde. Roglič geeft de voorkeur aan hoogtestages.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.